Slechts een paar weken geleden maakte Dogecoin (DOGE) een enorme opwaartse beweging door. De coin belandde zelfs even op de vijfde plek van grootste cryptocurrencies en was daarmee groter dan Cardano (ADA). Hierna zakte de meme-coin echter ook weer spectaculair, maar nog altijd staat de koers van dogecoin 450% hoger dan aan het begin van dit jaar.
Dogecoin is al enige tijd een mainstream cryptocurrency. Er is enorm veel interesse van bekende personen zoals Elon Musk die met een enkele tweet de koers van dogecoin lijkt te beïnvloeden en de coin wordt zelfs als betaalmiddel geaccepteerd door verschillende bedrijven zoals de Dallas Mavericks en Newegg. Meltem Demirors, Chief Strategy Officer van CoinShares, noemt de coin echter een perfect voorbeeld van een bubbel en stelt dat dat de reden is dat haar bedrijf de meme-coin links laat liggen. Demirors deelt hierin de mening van onder andere Cardano-oprichter Charles Hoskinson die eerder al aangaf dat hij Dogecoin een zeepbel vond.
In een interview met CNBC noemt Demirors Dogecoin “absoluut een manie. Het is een bubbel in de klassieke zin. Mijn bedrijf produceert geen analyses over Dogecoin met een reden. Wij hebben geen Dogecoin. Wij handelen niet met Dogecoin.”
Wie delen nog meer deze mening?
Zoals al eerder in het artikel werd aangegeven deelt Cardano oprichter Charles Hoskinson de mening van Demirors, maar zijn er nog andere prominente personen binnen de wereld van de cryptocurrency die deze mening delen? Het blijkt dat deze er zeker zijn. Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital bijvoorbeeld. Hij legde recent uit dat er een groot verschil bestaat tussen Bitcoin (BTC) en Dogecoin. Ze hebben allebei een indrukwekkende opwaartse beweging doorgemaakt, maar het ontwerp van beide cryptocurrencies is fundamenteel anders. Bitcoin is volgens Novogratz een “goed verspreide koopkracht reserve” terwijl de situatie van Dogecoin “bizar” is.
Nog een bekend persoon met dezelfde mening als Demirors is Jim Cramer, de populaire presentator van het CNBC programma Mad Money en een voorstander van Bitcoin wel te verstaan, vergeleek Dogecoin met het spelen van een spel. Hij noemde het investeren in Dogecoin zelfs gokken. “Ik vind dat Dogecoin een sport is. Gokken is een leuke sport en ik geloof niet dat gokken aangemoedigd moet worden” zei Cramer over Dogecoin.
Het lijkt er dus dat ondanks de grote interesse in en gigantische prijsbewegingen van Dogecoin niet bij iedereen in de smaak valt. Dogecoin blijft een polariserende cryptocurrency waarbij het enthousiasme van sommigen wordt afgewisseld door afgunst van anderen.
The post Analyse: ‘Dogecoin (DOGE) is manie en een bubbel,’ zegt vermogensbeheerder CoinShares
appeared first on Crypto-Insiders.