Dogecoin (DOGE) koers stijgt weer hard en zet nieuw record, wat zit er ditmaal achter de stijging?

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat dogecoin (DOGE) wederom een nieuwe all-time high (ATH) heeft gevestigd. De DOGE koers steeg gisteren met zo’n 15% naar $0,44.

Vervolgens maakte de dogecoin koers een lichte correctie omlaag vannacht, maar dat was van korte duur. Zojuist sprong de koers van de altcoin plotseling met zo’n 10% omhoog om weer een nieuw record te vestigen rond $0,487. Dogecoin staat maar liefst 27% in de plus vandaag, 80% deze week, 765% deze maand en zelfs 10.000% dit jaar!

Dat betekent dat de marktkapitalisatie van de “meme cryptocurrency” nu boven $62 miljard staat en de vijfde positie op het lijstje van grootste crypto terugpakt van Tether (USDT). Volgens Asset Dash is Dogecoin nu ook groter dan bedrijven als Vodafone, Philips, BMW, Twitter en ING.

De volgende oorzaken lijken achter deze nieuwe stijging te zitten. Ten eerste kondigt eToro op 3 mei aan dat Dogecoin nu verhandelbaar is op het populaire handelsplatform:

En alhoewel Tesla CEO Elon Musk de afgelopen dagen niets over Dogecoin heeft getweet, lijkt zijn aankomende gastoptreden tijdens de Amerikaanse comedyshow Saturday Night Live voor veel hype te zorgen. Musk verschijnt als “The Dogefather” 8 mei op SNL:

Ten slotte is het is nu ook mogelijk om kaarten te kopen met Dogecoin voor een aankomende honkbalwedstrijd tussen Oakland Athletics en Toronto Blue Jays. De tickets worden voor 100 DOGE verkocht, wat betekent dat men zo’n 40% korting krijgt op deze tickets als je met DOGE betaalt:

The post Analyse: Dogecoin (DOGE) koers stijgt weer hard en zet nieuw record, wat zit er ditmaal achter de stijging?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht