Apple wil in zijn toestellen nieuwe AI-functies toevoegen met behulp van OpenAI. Dat schiet echter dogecoin (DOGE) fanaat Elon Musk in het verkeerde keelgat.

De nieuwe AI-functies zouden volgens de miljardair onveilig en onacceptabel zijn. Via het sociale mediaplatform X (Twitter), laat Musk duidelijk weten het niet eens te zijn met de keuze van Apple. Zo duidelijk zelfs dat hij mogelijk alle Apple apparaten uit zijn bedrijven zou willen verbannen, als de nieuwe functie daadwerkelijk gebruikt zal worden.

Apple & OpenAI werken samen

Op 10 juni vond de Worldwide Developers Conference van Apple plaats. Tijdens het evenement deelde het bedrijf een nieuwe functie, genaamd “Apple Intelligence”. Deze nieuwe toevoeging bestaat uit een aantal toepassingen die gebruik maken van artificial intelligence (AI). Vanaf de softwareversie iOS 18 en macOS Sequoia, die later dit jaar uitkomt, zullen de nieuwe functies te gebruiken zijn voor Apple-gebruikers.

Een van de nieuwe mogelijkheden zorgt ervoor dat de persoonlijke assistent van Apple, Siri, vragen kan stellen aan ChatGPT van OpenAI. De vragen kunnen met foto’s of documenten direct naar het AI-programma worden gestuurd, zodra de gebruiker hiervoor akkoord geeft. De nieuwe mogelijkheid van ChatGPT is opgenomen in de meest recente update “GPT-4o”.

Ondanks de grootse aankondiging, schoten de AI-gerelateerde cryptocurrencies niet de hoogte in. De meeste munten, zoals render (RNDR), fetch.ai (FET) en singularitynet (AGIX) daalden zelfs.

Privacy wordt verkocht, zegt Elon Musk

Musk is niet blij met de nieuwe functie in Apple-toestellen. Musk laat duidelijk weten het absurd te vinden dat Apple niet slim genoeg zou zijn om een eigen AI te creëren. Door deze keuze bewijst het bedrijf zijn klanten een slechte dienst en geeft jet privacy en beveiliging uit handen, zegt Musk.

“Apple gebruikt de woorden “bescherm jouw privacy”, terwijl ze jouw data overhandigen aan een derde partij met AI, die ze niet begrijpen en zelf niet creëren. Dat is helemaal niet het beschermen van jouw privacy,” aldus Musk.

De miljardair laat via X ook weten dat hij alle Apple apparaten zal verbannen uit zijn bedrijven, wanneer zij deze nieuwe functie doorvoeren. Het is volgens hem namelijk een “onacceptabele schending van de veiligheid”. 

Gegevens zijn beveiligd en afgeschermd

Desondanks geeft  Musk geen verdere details over de uitwisseling van gegevens tussen Apple en ChatGPT. Gebruikers op X reageren op het bericht van de Tesla eigenaar met aanvullende context. In een persverklaring heeft Apple eerder gedeeld dat de IP-adressen van de gebruikers afgeschermd blijven en dat OpenAI (het bedrijf achter de AI-software) de verzoeken niet zal opslaan.

Wat Musk niet benoemt, is dat hij zelf een AI-bedrijf, xAI, heeft opgericht, en dat elke samenwerking van Apple met andere AI-technologieën zijn pogingen om te concurreren bemoeilijkt.

Het bericht Dogecoin fan Elon Musk dreigt Apple’s iPhone te verbieden verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!