Na een aanzienlijke stijging van memecoins, kijken Dogecoin (DOGE) -investeerders reikhalzend uit naar de volgende bewegingen van ’s werelds grootste memecoin. De recente prijsstijging heeft namelijk de Dogecoin koers naar een cruciaal niveau gebracht, wat in de komende dagen mogelijk tot verdere prijsstijgingen kan leiden.

Analist is bullish op DOGE

Op het moment van schrijven wordt de memecoin verhandeld voor $0,1562 met een marktkapitalisatie van meer dan $22,5 miljard. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de prijs van DOGE in de afgelopen zeven dagen met meer dan 5% gestegen. Bovendien is de waarde van DOGE in de afgelopen 24 uur met meer dan 7% toegenomen.

Onlangs deelde een populaire cryptocurrency-analist, World of Charts, een tweet waarin hij wees op een bullish patroon in de dagelijkse grafiek van DOGE. Door de recente prijsstijging lijkt Dogecoin klaar om boven dit patroon uit te breken, wat verdere groei zou kunnen stimuleren. Volgens de tweet zou een uitbraak ertoe kunnen leiden dat DOGE in de komende weken $0,3 bereikt.

Recente analyses toonden een verbetering in de MVRV-ratio van DOGE. Het marktsentiment rond de meme-token werd ook positiever. Met de toename van het gewogen sentiment kan dit duiden op een overheersend optimistisch sentiment in de Dogecoin-markt.

binance dogecoin grafiek

Actuele DOGE Informatie

Daarnaast zijn de openstaande posities van DOGE toegenomen samen met de prijs. Deze stijging duidt er meestal op dat de huidige prijstrend waarschijnlijk zal doorgaan. Verder toonde de MACD, een technische indicator, een duidelijke bullish trend. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich boven het neutrale niveau van 50. Een andere positieve indicator was de stijgende Chaikin Money Flow (CMF).

Al deze signalen suggereren een grote kans dat DOGE uit zijn bullish patroon zal breken, waardoor DOGE mogelijk $0,3 kan bereiken. Als de opwaartse trend aanhoudt, zal de prijs van DOGE eerst $0,16 bereiken, aangezien de liquidaties in dit bereik toenamen tijdens de laatste stijging van DOGE. Omdat hoge liquidaties vaak tot prijscorrecties leiden, is het belangrijk voor DOGE om dit niveau eerst te doorbreken. Volgens analisten kan DOGE vervolgens het bereik van $0,166 tot $0,17 betreden. Een succesvolle doorbraak boven dit niveau zou de weg vrijmaken voor de memecoin om $0,3 te bereiken.

Het bericht Dogecoin maakt zich klaar voor een volgende stijging?! verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!