Much wow, Dogecoin is de afgelopen 24 uur met 15% gestegen en is nu 0,07 euro waard. Maakt Doge een comeback of is deze stijging van korte duur?
Wie een cent niet eert, is DOGE niet weerd
Gisteren was de koers van dogecoin 0,06 euro, maar binnen een dag kan daar 1 cent bij opgeteld worden. Op het moment van schrijven is doge 15% gestegen en 0,07 euro waard.
De koers lijkt te zijn gestegen door de zogenaamde walvissen. Dat is een naast een majestueus zoogdier, ook de benaming voor een walletadressen van een investeerder met veel coins.
Walvissen kopen Dogecoin
Volgens cryptocurrency-analist Ali Martinez is het aantal adressen met tussen de 100 miljoen en 1 miljard doge met zes gestegen. Tegen de huidige koers hebben ze voor net iets minder dan 38 miljoen euro aan dogecoin gekocht.
Dit hoeven niet per se individuele investeerders te zijn, dit kunnen ook wallets zijn van beurzen. Stel dat alle gebruikers van BLOX of Binance dogecoin kopen, dan neemt het aantal doge op 1 adres toe. In werkelijkheid kan dit adres gedeeld worden door duizenden gebruikers.
Volgens de grafiek hierboven hebben de walvis-adressen 620 miljoen doge toegevoegd aan hun arsenaal.
Doge en het getal 69
Doordat deze walvissen massaal doge hebben opgekocht heeft de munt kunnen breken met een belangrijke weerstand. Huh, weerstand? Van wie? Met weerstand bedoelen we een prijsniveau waar doge in het verleden niet doorheen kon breken. Ironisch genoeg is dat bij doge 0,069 euro.
Bovenstaand overzicht komt van IntoTheBlock en laat een weerstand op 0,069 dollar/euro zien. Op die prijs waren er minstens 86 duizend adressen met meer dan 42,5 miljard doge.
Het feit dat de dogecoin hier vandaag doorheen is gebroken kan met recht een klein wondertje genoemd worden. Het is even afwachten of dit een test was en dogecoin weer onder dit niveau zakt, of dat in de loop van het weekend de koers echt afstand kan nemen van 0,069 euro.
Volgt Dogecoin voorbeeld Ethereum?
Deze maand heeft Ethereum met The Merge eindelijk de overstap gemaakt naar proof of stake. Dit proces heeft jaren geduurd, maar lijkt nu met succes te zijn voltooid. De bedenker van Ethereum is Vitalik Buterin, en hij denkt dat andere blockchains zoals Dogecoin en Zcash dit voorbeeld moeten volgen.
‘Naarmate het proof of stake rijpt, verwacht ik dat het in de loop van de tijd alleen maar meer legitimiteit zal krijgen,’ zei Buterin vrijdag op een conferentie. ‘Ik hoop dat Zcash overgaat. Ik heb ook goede hoop dat Dogecoin binnenkort zal evolueren naar proof of stake.’
Dogecoin: van grap tot waardering
Iedereen heeft sinds vorig jaar een mening over Dogecoin. De munt wordt veel te serieus genomen vergeleken met hoe Doge ooit begon. Dogecoin werd oorspronkelijk op 6 december 2013 uitgebracht als een ‘leuke en vriendelijke internetvaluta.’ Het is gemaakt door Billy Markus en Jackson Palmer en zij kozen voor een Shiba Inu (een Japans hondenras) als mascotte.
Lange tijd was het gewoon leuk om iemand een miljoen doge te versturen zodat de ontvanger zich even miljonair kon noemen. En toen bemoeide Elon Musk zich ermee en werd Doge ook buiten de meme-cultuur gewaardeerd.
The post Dogecoin stijgt 15% komt dit door DOGE walvissen? appeared first on BLOX | Nieuws.