Er zijn maar weinig landen op de wereld waar de inflatie extremer is dan in Argentinië. Dit land is berucht vanwege het grote gebrek aan vertrouwen in het financiële systeem, wat maakt dat cryptocurrencies nog steeds ongelofelijk populair zijn in Argentinië. Een belangrijke Argentijnse fintech-bedrijf stapt daarom in de crypto-markt.
Argentijnse fintech stapt in crypto
Dat schrijft Bloomberg. Het fintech-bedrijf Ualá biedt al sinds 2017 Argentijnen een alternatief voor reguliere bankrekeningen via zijn mobiele app, dat werkt als een soort rekening waar je geld op kunt storten vanaf een reguliere bankrekening. Als je Argentijnse bank dat geen betalingen meer mogelijk maakt, bijvoorbeeld vanwege financiële stabiliteit, dan heb je altijd de app nog.
Maar tot nu toe bleef het bij Argentijnse peso’s. Dat is nou niet bepaald wat je graag wilt bezitten in Argentinië, want de jaarlijkse inflatie staat in dit land op zo’n 83%. Daar komt nog bij dat aan het financiële systeem risico’s zullen kleven, want het land is berucht vanwege zijn corruptie en onbetrouwbare bankensysteem. Digitale activa die je zelf kunt versturen hebben dus de nodige voordelen.
Nu kun je via Ualá ook investeren in cryptocurrencies – om precies te zijn in bitcoin (BTC) en ether (ETH). Ualá is vrij jong, maar het heeft al meer dan 5 miljoen gebruikers in Argentinië, Mexico en Colombia. Misschien minstens zo belangrijk is dat het grote Amerikaanse investeerders als George Soros en Steve Cohen heeft. Om de digitale activa te beheren is een tweede bedrijf opgericht, Uanex.
Uala, a fintech backed by billionaires George Soros and Steve Cohen, will begin offering a Bitcoin and Ether trading platform for its clients in Argentina, where adoption of crypto has skyrocketed https://t.co/C2PCoBE4oU
— Bloomberg Crypto (@crypto) November 4, 2022
Crypto in Argentinië erg populair
Vorige maand werd duidelijk dat de toestand in Argentinië zó extreem is dat de crypto-markt hier floreert, ondanks dat de rest van de wereld in een berenmarkt zit. Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn erg populair. Inwoners gebruiken niet zozeer de crypto-bedrijven en diensten die je zelf kent, maar hun eigen lokale alternatieven.
De overheid laat inwoners er nu zelfs hun belasting betalen in cryptovaluta. Dat geeft al aan dat zelfs de overheid meer vertrouwen heeft in crypto dan in zijn eigen valuta.
The post Analyse: Door Soros gesteund fintech-bedrijf stapt in Argentijnse crypto-markt
appeared first on Crypto-Insiders.