We kunnen er lang of kort over praten, maar om de conclusie dat we in een bearmarkt zitten kunnen we helaas niet heen. Om die reden is het wat ons betreft interessant om te kijken naar strategieën die in het verleden succesvol waren in vergelijkbare perioden. In dit artikel nemen we kort drie manieren door waarop de beer in de geschiedenis verslagen kon worden.
Dollar Cost Averaging (DCA)
De economie en de markt zijn onvoorspelbaar en niemand kan voorspellen hoe, wanneer en of de markt op termijn weer de lucht ingaat. Een manier om die onzekerheid te lijf gegaan is met behulp van een zogeheten Dollar Cost Averaging strategie. Deze strategie is simpel en zorgt ervoor dat je de bodem altijd voor een gedeelte meepakt.
In eerste instantie is het belangrijk om te identificeren in welke financiële assets jij vertrouwen hebt voor de toekomst. Stel dat dit bijvoorbeeld bitcoin en ethereum zijn. Dan pak je vervolgens een vast bedrag per maand of per week wat je voor een lange periode zou kunnen missen of zelfs helemaal kunt verliezen zonder in de problemen te komen.
Met dit bedrag koop je vervolgens iedere week of maand een zakje bitcoin en ethereum, zodat je langzaam met de markt naar beneden en (hopelijk) daarna weer omhoog beweegt. Je pakt hier niet de ultieme bodem mee, maar het risico dat je alles op het verkeerde moment inkoopt is ook kleiner. Eigenlijk is dit een ‘veilige’ en behouden manier om dat te doen.
Bij verschillende beurzen kun je dit automatisch laten doen. Zo is het bij Coinmerce mogelijk om een zogenaamde ‘herhalende order’ in het boekje te zetten. Die voert het systeem dan automatisch iedere dag, week of maand voor jou uit.
De veiligheid van grotere munten
Wil jij liever helemaal niet uitstappen, omdat je bang bent dat de koersen ieder moment weer kunnen opveren? Dan is het wellicht handig om voor de grotere munten te kiezen tijdens een bearmarkt. Wat we in het verleden bijvoorbeeld zagen is dat onder andere bitcoin het in de bearmarkt beter doet dan de rest van de markt.
Dit komt omdat bitcoin een groot leger van ‘gelovigen’ achter zich heeft die tegen iedere koers inkopen. Je kunt dit zien als een soort Dollar Cost Averaging leger dat tegen elke prijs inkoopt en zoveel mogelijk bitcoin probeert te verzamelen. Dit in tegenstelling tot sommige andere munten, waar mensen tijdens de bullrun vooral instappen om meer fiatgeld te verzamelen.
In het geval van bitcoin is dit voor een grote groep mensen anders. Dit zijn jongens en meiden die geloven dat bitcoin de toekomst van het geldsysteem is en dat we uiteindelijk helemaal geen fiatgeld meer nodig hebben. Om verliezen te beperken was het in het verleden een goede keuze om tijdens de bearmarkt in grote munten te zitten.
Earn en Staking
Wat je tegenwoordig ook veel ziet bij grote beurzen is dat het mogelijk is om crypto te staken of in zogenaamde Earn-programma’s te stoppen. In het geval van staking moet je een Proof-of-Stake munt uitkiezen en deze vervolgens of zelf met een wallet, of op een beursplatform naar keuze voor je laten vastzetten. Hier krijg je dan een vast rendement over.
Staking is een relatief veilige manier om een extra zakcentje te verdienen met je crypto-vermogen. Een andere manier om dat te doen is via zogenaamde Earn-programma’s die we steeds vaker voorbij zien komen.
Het Nederlands Coinmerce maakt dit bijvoorbeeld mogelijk, waardoor je over allerlei verschillende munten een kleine rente kunt verdienen. Let wel op, hier hangen vaak risico’s aan. Lees je goed in op de mogelijk risico’s, voordat je ervoor kiest om de bearmarkt op deze manier te lijf te gaan. Maak hier een account bij Coinmerce aan en ontdek wat Earn te bieden heeft.
The post Analyse: Drie bearmarkt strategieën die zich in het verleden hebben bewezen
appeared first on Crypto-Insiders.