We hebben je met deze titel natuurlijk een beetje om de tuin geleid, want in principe is geen enkele cryptocurrency bestand tegen bearmarkten. Zelfs het grote bitcoin is vanaf de all-time high van november 2021 al ruim 70 procent kwijt. Dat neemt niet weg dat er bepaalde munten zijn die het in barre tijden zeer waarschijnlijk altijd beter zullen doen dan de rest.
Welke crypto’s zijn dat?
In principe kun je zeggen dat hoe groter de market cap, ofwel marktkapitalisatie, van een munt, hoe beter deze bestand is tegen bearmarkten. Een grotere market cap betekent vaak meer liquiditeit en dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de koers van BTC relatief gezien minder hard corrigeert tijdens bearmarkten dan de koers van een kleine altcoin. Wil jij jezelf verdedigen tegen potentiële bearmarkten, dan is het zaak om zoveel mogelijk in grote munten te zitten.
- Bitcoin
Zelfs na een dikke 13 jaar is bitcoin nog altijd de koning van de markt en moet ethereum in market cap verdubbelen om het niveau van bitcoin te bereiken. Het behoeft dan ook geen verrassing dat bitcoin het tijdens bearmarkten vaak beter doet dan alle andere munten. Alleen in de stablecoins zit je veiliger, maar dat is natuurlijk niet echt een investering. Tenzij je ervoor kiest om je stablecoins aan het werk te zetten bij de grote beurzen. - Ethereum
Naast bitcoin mag ook ethereum zich steeds meer als een munt kwalificeren die weerbaar is tegen bearmarkten. Na de transitie naar Proof-of-Stake heeft het institutionele publiek ether ook steeds meer in het vizier. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Fidelity afstapt van zijn bitcoin-only beleid en binnenkort ook ether wil aanbieden aan zijn institutionele klandizie. - Stablecoins
Deze bearmarkt zijn stablecoins het beste middel gebleken om jezelf te verdedigen tegen een crypto-winter. Op zich is dat niet vreemd, gezien je daarmee natuurlijk in fiatgeld zit en als de koersen dalen, dan is dat de beste plek om jezelf te verstoppen. Extra interessant is dat je op deze stablecoins ook een rente kunt vangen bij beurzen als Binance.
Over de eerste 1.000 dollar aan Binance USD (BUSD) en Tether USD (USDT) krijg je bij Binance bijvoorbeeld 8 procent rente op jaarbasis. Na de eerste 1.000 dollar zakt dit percentage al naar 0,8 procent, maar het blijft een behoorlijk rendement. Daar hangt uiteraard een risico aan, maar inde bearmarkt kan dat zeker interessant zijn.
The post Analyse: Drie cryptocurrencies die bearmarkt proof zouden zijn
appeared first on Crypto-Insiders.