Drie jaar geleden maakte El Salvador de beslissing om Bitcoin om te dopen tot wettig betaalmiddel. Op 7 september 2021 werd de beroemde “Bitcoin Wet” van kracht en werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als officiële valuta.
Sindsdien vonden er behoorlijke veranderingen plaats op economisch en sociaal gebied voor het land.
De impact van Bitcoin op El Salvador
Het omhelzen van Bitcoin door El Salvador kent tot nu toe een mix van successen en problemen. Op het moment van schrijven bezit het land voor ruim $400 miljoen aan Bitcoin, met een portfolio van 5.772 BTC.
Verder werd president Nayib Bukele officieel beëdigd recent voor zijn tweede termijn, waarmee het Bitcoin-beleid een vervolg krijgt in El Salvador. Iedere maand koopt het tenminste 30 Bitcoin op (1 per dag) en in totaal wist het een ongerealiseerde winst van $70 miljoen te verdienen op de Bitcoin.
“Laten we het perspectief niet uit het oog verliezen. We veranderen niet alleen een land, maar een heel paradigma. We hebben al meer voor elkaar gekregen dan iedereen ooit had kunnen denken. Andere mensen zouden willen wat wij hier nu hebben”, zo verklaarde Bukele na zijn herverkiezing.
El Salvador blijft investeren
Ondertussen blijft El Salvador dus vasthouden aan Bitcoin en investeren ze op verschillende manieren in de munt. Inwoners van het land kunnen nu ook Bitcoin gebruiken om goederen, diensten en hun belastingen te betalen via de officiële Chivo Wallet.
Ook implementeert de overheid steeds meer beleid om crypto-investeringen aan te trekken. Onder meer door het verkopen van paspoorten en speciale visums.
Verder investeert El Salvador in Bitcoin mining via vulkanische energie. In totaal staan er bij de Tecapa vulkaan ongeveer 300 processoren die de geothermische energie van het land benutten.
Wat denk jij? Gaat het Bitcoin-project van El Salvador een succes worden?
The post Drie jaar Bitcoin in El Salvador: hoe gaat het nu? appeared first on BLOX | Nieuws.