eCash verwachting, wat gaat de XEC koers doen?

Op de cryptomarkt zul je vast wel eens eCash crypto tegenkomen. eCash crypto is een bekend cryptoproject op de markt dat zich al jaren bezighoudt met het verwezenlijken van het concept van Milton Friedman. Dit concept is verbonden aan technisch beveiligd geld en is gebaseerd op jaren van economisch onderzoek en verschillende theorieën uit de economie.

eCash kan op de cryptomarkt gezien worden als een betaalapplicatie. Het dient ervoor om cryptocurrencies direct te overmaken van de ene persoon naar de andere persoon via het internet. Daarnaast zal je met behulp van eCash moeten kunnen betalen voor goederen en diensten. De naam eCash is dan ook afkomstig van de term elektronisch contant geld (cash).

In dit artikel gaan we het hebben over eCash. We gaan in op de use-case en de manier waarop eCash de overdracht van elektronisch geld wil vergemakkelijken en beveiligen. Daarnaast bekijken we in dit artikel de eCash crypto verwachting, de XEC koers en gaan we in op het laatste eCash nieuws. Wat gaat de eCash koers doen?

Wat is eCash?

eCash is een cryptocurrency die gezien kan worden als een hard fork van het bekende Bitcoin Cash. Dit betekent ook dat de cryptocurrency enkele eigenschappen van de bekende Bitcoin heeft zoals een voorraad van 21 miljoen tokens en hetzelfde consensus model als de Bitcoin. Als hard fork van Bitcoin Cash werd eCash uiteindelijk in juli 2021 gelanceerd als zelfstandige cryptocurrency.

Tijdens de lancering van eCash als zelfstandige cryptocurrency kreeg het cryptoproject ook zijn eigen token, namelijk de XEC cryptomunt. XEC en eCash crypto hebben enkele updates ondergaan ten opzichte van het Bitcoin netwerk. Zo heeft eCash bijvoorbeeld 1 TB blockgrootte voor transacties op het netwerk en is het netwerk van eCash bezig met een Stake consensus layer genaamd Avalanche.

Het project van eCash streeft erna om de transactie snelheden op het eCash netwerk te verbeteren en deze wellicht het snelst te maken van de hele cryptowereld. Daarnaast kan het consensus mechanisme van eCash de crypto toegang geven tot de wereld van DeFi (gedecentraliseerde financiën) en EVM (Ethereum Virtual Machine).

Wat doet de eCash koers?

Over een initial coin offering of initial public offering rondom eCash zijn geen gegevens bekend. Mogelijk is de oorzaak hiervoor dat eCash een hard fork is van het bekende Bitcoin netwerk. Doordat er geen gegevens bekend zijn over een initial coin offering kan de huidige XEC prijs ook niet vergeleken worden met de initiële prijs van de munt. De actuele koers is $ 0.000045.

Als we terugkijken in de koersgeschiedenis van de prijs van XEC dan zien we dat de eerste koersgegevens voor deze crypto afkomstig zijn van 9 juli 2021. Hoewel de prijs in de eerste dagen niet veel volatiliteit liet zien is de koers in de maanden daarna flink gestegen. Mogelijk komt dit omdat veel investeerders in deze periode zijn overgestapt van het Bitcoin netwerk naar het netwerk van eCash. Dit heeft een positief effect gehad op de eCash waarde.

De eCash all time high staat op een waarde van $ 0.00038. Deze hoogste waarde heeft de koers van de munt behaald op September 4, 2021. Hieruit volgt dat het 331 dagen gelden is dat de eCash waarde het hoogtepunt heeft bereikt. Met een market cap van $ 857,506,407 staat de crypto op plaats  64 van de grootste projecten op de cryptomarkt.

Als handelaar of investeerder is het belangrijk om het verloop van de eCash koers in de gaten te houden omdat je dan op de hoogte bent van de laatste veranderingen en optimaal kunt profiteren van de schommelingen in de koers. Je kunt de ontwikkeling van de eCash prijs in de gaten houden met behulp van de onderstaande eCash koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de eCash verwachting 2022 – 2027?

Inmiddels is in dit artikel gekeken naar de ontwikkeling van de koers van eCash in het verleden en is daarnaast ook gekeken naar de use-case van eCash. Als deze twee factoren samen worden genomen dan kan het nog wel eens interessant zijn om te beleggen in eCash zolang het cryptoproject zich met de markt weet mee te ontwikkelen.

Het is lastig om een XEC prijs voorspelling te doen voor de eCash koers verwachting voor 2022. Dit komt omdat veel van de factoren waarop een eCash voorspelling gebaseerd is erg flexibel zijn. Al deze variabelen, zoals de ontwikkeling van de algemene cryptomarkt en de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingen, maken het lastig om een goede eCash prognose te doen voor een periode van een jaar.

Als we kijken naar de eCash prognose voor 2027 dan is dit al anders. Als we kijken naar de markt waarin eCash werkt en de vraag van de markt om meer implicatie van crypto in het huidige betalingssysteem dan kan het interessant zijn om over een periode van 5 jaar te investeren in de crypto mits deze zich positief ontwikkelt op de markt.

Het is onmogelijk om te voorspellen hoe de koers van eCash zich de komende jaren zal ontwikkelen. Desalniettemin kan de koers, zoals eerder gedaan in het verleden, flink stijgen. Als we kijken naar de koersgeschiedenis van eCash dan zien we dat de prijs eerder is gestegen met 432% in augustus 2021.

Niemand kan met zekerheid voorspellen hoe de koers van eCash zich exact gaat ontwikkelen. Dit komt omdat er erg veel factoren zijn die de koers kunnen beïnvloeden. Daarnaast kunnen de berichten van influencers en experts getint zijn door de invloed van sponsoren. Daarom is het altijd belangrijk om zelf onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de koers van eCash.

* Currency in USD
Historical Price for eCash
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de XEC coin?

De XEC coin kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen binnen het eCash netwerk. Zo kan de munt gebruikt worden als betalingsmiddel voor diensten of producten, of kan de munt gebruikt worden om geld te sturen naar andere personen. Daarnaast kan de munt ook gestaakt worden en kan je handelen in de munt.

Als je gaat handelen in de cryptomunt van eCash dan is het belangrijk om de schaarste van de munt in de gaten te houden. De schaarste van de munt kun je bekijken door de huidige voorraad te vergelijken met de maximale voorraad. De huidige eCash voorraad is 19,130,317,173,303 XEC. De maximale voorraad munten is gelijk aan 21,000,000,000,000 XEC.

Daarnaast is het als handelaar ook belangrijk om te kijken naar de ontwikkeling van de eCash waarde. Dit kun je doen door het verschil in prijs over de tijd te bekijken. Het eCash prijsverschil in de afgelopen 24 uur was bijvoorbeeld -2.27%. In de afgelopen 7 dagen was het prijsverschil 7.09%.

Waar eCash kopen?

De eCash munt heeft dus vele toepassingen op het netwerk van eCash. Om daar gebruik van te maken moet je uiteraard de eCash munt in je bezit krijgen. Dit kun je doen door de munt te kopen via een online exchange als Bitvavo.

Bitvavo is een betrouwbare online exchange die wereldwijd wordt gebruikt door vele beginnende en ervaren handelaren. De exchange is eenvoudig te gebruiken en biedt daarnaast een uitgebreid assortiment aan cryptocurrencies. Wil jij beginnen met handelen in eCash? Maak hieronder dan een gratis account aan en begin met handelen!

Het laatste eCash nieuws

In dit artikel is gesproken over verschillende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van de koers van XEC zoals de eCash verwachting, de use-case en specifieke eigenschappen van de crypto. Tot slot is ook het laatste eCash nieuws belangrijk.

Door het eCash nieuws van vandaag in de gaten te houden ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe samenwerkingen van het cryptoproject. Het officiële Twitteraccount is een goede bron van informatie.

Het artikel eCash verwachting, wat gaat de XEC koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!