Eén van Europa’s grootste banken start bewaardienst voor crypto

Een van de grootste investeringsbanken in Europa, Société Générale, gaat een grote stap maken in hun crypto adoptie beleid. In een persbericht maakten vertegenwoordigers van de bank bekend dat ze bewaardiensten voor cryptocurrencies aan gaan bieden. Cliënten van de bank hebben nu de keuze om Société Générale te selecteren als fondsbeheerder, taxateur en liability manager van hun crypto

Institutionele investeerders

Doorsnee mensen komen niet direct in aanmerking voor deze nieuwe diensten van de investeringsbank. De diensten zijn namelijk gericht op institutionele investeerders. Deze implementatie zal het investeren in cryptocurrencies voor zulke institutionele investeerders faciliteren. 

Société Générale is recent een samenwerking aangegaan met het Franse asset management bedrijf Arquant Capital SAS. Dit bedrijf biedt al twee digital asset producten aan, bestaande uit onder andere bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Naast het aanbieden van digital asset producten aan investeerders, gaat het bedrijf nu dus Société Générale hun cryptomunten laten beheren.

Directeur van de Security Service afdeling van Société Générale, David Abitbol, sprak zich uit over de recente samenwerking.

“Door het combineren van de innovatie-expertise van Société Générale en de technische vaardigheden van Arquant Capital kunnen we de diversificatie van fondsbeheerders nog beter faciliteren.”

CEO van Arquant Capital, Eron Angjele zei:

“Deze oplossing biedt ons bedrijf een innovatieve constructie die ons de mogelijkheden geeft nog meer waarde voor onze cliënten te creëren.”

Société Générale

Het van origine Franse bedrijf staat in de top-3 van de grootste investeringsbanken in Europa en wereldwijd behoort het tot de tien grootste. Het bedrijf heeft ruim $4 biljoen dollar in haar beheer voor duizenden fondsen. 

Dit is niet de eerste keer dat de bank crypto toepassingen verkent. In het verleden heeft de bank al euro-obligaties aangeboden op de Ethereum blockchain. Ook startte de bank een samenwerking met MakerDAO om diens stablecoin DAI te lenen met obligatie-tokens als collateral. Momenteel werkt Société Générale ook samen met de Europese Centrale Bank om een digitale euro te ontwikkelen.

The post Analyse: Eén van Europa’s grootste banken start bewaardienst voor crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht