Morgen is het eindelijk zover. Het eerste bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF), oftewel beursgenoteerde fonds, lanceert dan in de Verenigde Staten. Dat bevestigt de fondsbeheerder ProShares in een nieuwsbrief van DealBook, onderdeel van The New York Times en gepubliceerd op 18 oktober.

Het gaat dan om de ‘Bitcoin Strategy ETF’ van ProShares. Het bedrijf diende een aanvraag voor een bitcoin futures-ETF afgelopen zomer aan. Het fonds kreeg afgelopen vrijdag de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De verwachting was dat het investeringsproduct vandaag of morgen lanceert op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca, onder de beursticker BITO. De New York Times bevestigt nu dat het dus morgen, 19 oktober, wordt:

“Morgenochtend lanceert ProShares een langverwacht op de beurs verhandeld fonds op de New York Stock Exchange, gekoppeld aan Bitcoin-futures, vertelden het bedrijf en de beurs aan DealBook.”

Het fonds is gekoppeld aan de bitcoin futures die verhandeld worden op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Een dergelijk fonds is vooral bedoeld voor institutionele investeerders die niet in bitcoin direct mogen investeren. Voor particuliere beleggers is het meestal goedkoper om juist wel direct in BTC te investeren. Toch is het fonds ook toegankelijk voor particulieren die bijvoorbeeld zelf geen BTC willen vasthouden.

De hooggespannen verwachtingen omtrent de ETF gaven de bitcoin koers onlangs een duwtje in de rug en die was al flink aan het stijgen. Bitcoin klimt steeds dichterbij zijn all-time high (ATH) uit medio mei. De markt hoopt dat een beursgenoteerd fonds massaal institutionele investeerders aantrekt, maar er bestaat een kans dat het volume in eerste instantie tegenvalt en juist voor verkoopdruk zorgt.

Toch zal het de deuren openen voor meer dergelijke producten op de markt. Maar wanneer we een “echte” fysieke spot bitcoin-ETF krijgen te zien in de VS, blijft maar de vraag.

The post Analyse: Eerste bitcoin futures ETF lanceert morgen, wat gaat dit met de koers doen?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!