net-succesvol/" />

De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend.

Ethereum opnames nu mogelijk op testnet

“Op het Zhejiang-testnet kun je sinds afgelopen dinsdag zowel al je ETH als een deel ervan opnemen. De fork was succesvol,” aldus Barnabas Busa. Deze Shapella fork staat voor het mainnet, of hoofdnetwerk, van Ethereum gepland voor maart als onderdeel van de Shanghai upgrade. Dan wordt het eindelijk mogelijk voor gebruikers om hun ETH uit het staking contract te halen die ze konden vastzetten sinds de lancering van de Beacon Chain eind 2020.

De Shanghai update is de tweede grote upgrade na The Merge van september vorig jaar. Daarmee maakte het Ethereum netwerk de overstap van Proof-of-Work op Proof-of-Stake. Dat heeft enorme verminderingen in het stroomverbruik gebracht, exact zoals zelfs in 2019 al werd verwacht.

Staked ETH verkopen kon niet zomaar

Als je je tokens vastzette in het stakingprotocol bij een validator, dan kon je deze tokens niet voorheen niet terugkrijgen. Veel investeerders stonden enorm onder water nadat de ether prijs vorig jaar zo hard is gedaald.

Maar verschillende bedrijven hebben hier een creatieve oplossing voor bedacht. Het staking-protocol wordt namelijk gedomineerd door slechts een paar gecentraliseerde partijen. Lido en Coinbase hebben zelfs 42% van de staked ETH-markt in handen. Als je je tokens aan deze partijen uitleent, dan kun je je tokens gewoon verkopen. Zij treden dan op als tussenpartij en kopen de tokens in het staking-protocol van je over.

Zhejiang was het eerste van de drie testnetwerken dat is onderworpen aan de upgrade. Sepolia en Goerli zullen de komende tijd volgen. Aanstaande maart vindt de grote upgrade plaats, de hard fork van het mainnet onder de codenaam Shanghai.

The post Analyse: Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!