El Salvador koopt grote hoeveelheid bitcoin (BTC) in, waarom is dit?

El Salvador heeft voor $135 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht, om te verdelen onder de inwoners van het land.

Voor het weekend werd via Forbes al bekend dat iedere volwassen burger gratis BTC ter waarde van $30 zou krijgen, wanneer men een account zou instellen op de cryptocurrency app van de overheid. Dit meldde president Nayib Bukele. Tevens zullen er zo’n 1.500 bitcoin geldautomaten worden geïnstalleerd. Dit geeft aan dat de bitcoin adoptie in El Salvador op volle toeren is.

Een ander bewijs hiervan is het feit dat Bukele een plan heeft opgesteld om bitcoin te minen met behulp van vulkanen. El Salvador kent veel vulkanische activiteit, waarbij veel warmte vrijkomt, die vervolgens wordt omgezet in energie. Energie die 100% schoon is en dus kan worden ingezet voor mining.

El Salvador heeft ongeveer 4,5 miljoen volwassen inwoners. Als zij allemaal ingaan op het bod van de overheid om gratis bitcoin te ontvangen zou het aantal bitcoin gebruikers onmiddellijk met 2,5% stijgen, aldus Willy Woo.

Bitcoin als betaalmiddel

De overgang naar bitcoin als betaalmiddel zit dus in een stroomversnelling, maar president Bukele heeft benadrukt dat het gebruik van BTC niet verplicht. De Amerikaanse dollar blijft ook een officieel betaalmiddel van het land.

“Het gebruik van Bitcoin zal optioneel zijn, niemand zal Bitcoin ontvangen als hij dat niet wil. Als iemand een betaling in Bitcoin ontvangt, kan hij ervoor kiezen om die automatisch in dollars te ontvangen.”

Bukele benadrukt dat de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel niet vergelijkbaar zal zijn met het proces dat plaatsvond toen het land de dollar invoerde. Bankrekeningen van de bevolking werden toen omgezet van de toenmalige valuta, colón, naar de dollar. Dat is nu dus niet het geval.

Een van de voornaamste redenen voor de regering om BTC een wettig betaalmiddel te maken is het vereenvoudigen van het proces van geld overmaken naar de inwoners.

Vanaf 7 september zal bitcoin officieel een wettig betaalmiddel zijn in El Salvador. Burgers krijgen vanaf dan de kans om zowel met BTC als met de Amerikaanse dollar te betalen, waar ze ook zijn.

The post Analyse: El Salvador koopt grote hoeveelheid bitcoin (BTC) in, waarom is dit?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht