El Salvador verloor maar liefst $12 miljoen op zijn Bitcoin investeringen

Sinds de aanvaarding van Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel in september 2021, heeft El Salvador nogal wat geïnvesteerd in de koningsmunt. De investeringen zijn voor het land niet erg winstgevend geweest en de situatie zal in 2022 nog erger worden als de waarde van BTC keldert. Tot nu toe heeft El Salvador een verlies van $12 miljoen.

Bitcoin verliest waarde

Als we afgaan op de laatste berekening van Bloomberg, heeft El Salvador’s investering in BTC meer financiële verliezen opgeleverd dan inkomsten. Volgens de Twitter berichten van president Nayib Bukele bezit de natie ruwweg 1.391 Bitcoins. Tegen de huidige waarde van BTC, ongeveer $51.056 per BTC, zou de waarde van dit hele bezit ongeveer $71 miljoen zijn.

De Bitcoin waarde is de afgelopen weken met 17,5% gekelderd zijn. Tegen de huidige Bitcoin koers is het Bitcoin bezit van de Salvadoraanse regering $ 59 miljoen waard. Dit betekent dat de nationale reserve aan BTC een waardeverlies van $12 miljoen heeft geleden.

Deze berekening veronderstelt dat het land geen van zijn Bitcoins heeft verkocht of gekocht. Maar er is weinig of geen transparantie over de Bitcoins reserves en transacties van het land. Bukele blijft wat dat betreft nogal geheimzinnig over zijn Bitcoin investeringen en verkopen.  

Toch laat het land zich niet afschrikken door de tegenslagen. Bukele is klaar voor de lancering van zijn $1 Miljard Bitcoin obligaties. El Salvador’s minister van Financiën, Alejandro Zelaya, verklaarde dat de federale regering klaar is om het geautoriseerde en monetaire kader van deze obligaties vast te stellen.

El Salvador heeft de rode loper uitgerold voor Bitcoin en is bovendien bezig met Bitcoin mining. Het gebruikt daarvoor de geothermische energiebronnen van het land. Maar de laatste tijd krijgt de Bitcoin mijnbouw nogal wat kritiek vanwege het excessieve stroomverbruik en de CO2 uitstoot.

Het artikel El Salvador verloor maar liefst $12 miljoen op zijn Bitcoin investeringen verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht