Er zijn nu meer dan 1 miljard unieke bitcoin adressen

Bitcoin (BTC) is qua marktwaarde de grootste crypto van dit moment. En niet alleen op het gebied van waarde is Bitcoin een reus, in vergelijking met andere netwerken blinkt Bitcoin namelijk ook uit als het om het aantal unieke wallet-adressen gaat. Dat blijkt uit data van blockchain-analysebedrijf Glassnode.

1 miljard unieke Bitcoin adressen

Met een Bitcoin adres, ook wel wallet genoemd, kunnen gebruikers BTC bewaren, ontvangen en versturen. Middels data die op de blockchain te vinden is kan men achterhalen hoeveel unieke adressen er zijn. Zo blijkt dat er op dit moment maar liefst 1 miljard unieke Bitcoin adressen zijn.

Wel moet hierbij gezegd worden dat dit niet per se betekent dat er ook daadwerkelijk 1 miljard gebruikers zijn. Naast dat er veel inactieve adressen zijn van mensen die bijvoorbeeld hun private keys kwijt zijn geraakt, kan een gebruiker natuurlijk ook veel verschillende adressen hebben. Soms wordt dit gedaan uit veiligheidsoverwegingen.

Volgens een andere indicator van Glassnode blijkt dat het aantal daadwerkelijk actieve wallets een stuk lager ligt. Een actief adres is een adres dat een transactie heeft verstuurd of ontvangen binnen een bepaalde tijdsspanne. Vorige maand lag het niveau van wallets dat dagelijks een transactie deed rond de 1 miljoen. Het aantal adressen dat wekelijks een transactie deed schommelde vorige maand rond 4,4 miljoen.

Unieke BTC adressen nog altijd in steile stijging

Het aantal unieke bitcoin adressen begon in 2013 al aardig te stijgen maar zag uiteindelijk in 2017 een flinke versnelling. Sindsdien heeft het netwerk deze steile stijging vast kunnen houden, zoals te zien op de onderstaande grafiek.

Aantal unieke Bitcoin adressen van 2009 tot en met juli 2022 – Bron: Glassnode.

Uit een onderzoek van Boston Consulting Group, Bitget en Foresight Ventures bleek dat het aantal BTC bezitters in 2030 uit kan komen op 1 miljard. Deze verwachting is gebaseerd op de adoptiecurve, waar bitcoin nog pas aan het begin van zou staan.

The post Analyse: Er zijn nu meer dan 1 miljard unieke bitcoin adressen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht