Een paar jaar geleden waren ‘cryptocurrency’ en ‘blockchain’ vieze woorden in de traditionele financiële wereld, het werd vooral geassocieerd met louche praktijken. Maar inmiddels is dat wel anders. JP Morgan, de grootste bank ter wereld, heeft nu reguliere aandelen op de blockchain van Ethereum gezet. Het bedrijf stelt je in staat om ze te gebruiken als onderpand voor leningen.

JP Morgan zet aandelen op Ethereum

Volgens Bloomberg heeft JP Morgan een platform onder de naam Tokenized Collateral Network (TCN) officieel beschikbaar gesteld. Met dit platform kun je traditionele activa op de blockchain zetten. De bank maakt hiervoor gebruik van zijn eigen blockchain-platform Onyx Digital Assets, dat is gebouwd op Ethereum (ETH).

JP Morgan heeft de aftrap genomen met aandelen in één van BlackRocks geldmarktfondsen. Vervolgens heeft het bedrijf deze verstuurd naar de Britse bank Barclays. Deze bank zal de activa gebruiken als onderpand voor zijn eigen handel in derivaten. Banken gebruiken doorgaans aandelen in geldmarktfondsen als onderpand voor onderlinge derivatenhandel.

De overdracht van de aandelen tussen JP Morgan en Barclays was door Onyx te gebruiken vrijwel onmiddellijk, verklaarde JP Morgan aan Bloomberg. Ook zou het goedkoper zijn, alhoewel het niet duidelijk is hoeveel goedkoper.

Normaal gesproken gebruiken banken met name staatsobligaties als onderpand voor leningen, wat beleidsmakers vereisen. Maar klanten van JP Morgan kunnen een breed scala aan activa tokenizen via Onyx om genoeg onderpand te hebben voor leningen.

Banken investeren in blockchain

Banken zijn steeds vaker te vinden in crypto-land. Zo heeft het Zwitserse UBS onlangs ook aangekondigd activa op Ethereum te zetten, alhoewel het hiervoor gebruikmaakte van zijn eigen platform en niet van dat van JP Morgan.

Credit Suisse, dat inmiddels onderdeel is van Credit Suisse, heeft samen met Deutsche Bank geïnvesteerd in een ander platform dat inmiddels ondersteuning biedt aan Polygon (MATIC). De Duitse aandelenbeurs Börse Stuttgart heeft samen met een Duitse verzekeraar een platform voor goed verzekerde crypto staking.

The post Analyse: Ethereum adoptie: Bankgigant zet reguliere aandelen op blockchain
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!