Volgens Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg gespecialiseerd in exchange-traded funds (ETF’s), staat de langverwachte lancering van spot Ethereum (ETH) ETF’s gepland voor 2 juli.

Deze ontwikkeling volgt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lichte opmerkingen heeft gegeven op de S-1 aanvragen van de ETF uitgevers, met het verzoek om binnen een week te reageren. Dit duidt op een sterke mogelijkheid dat de SEC de ETF’s de volgende week effectief zal verklaren, zodat ze voor het vakantieweekend kunnen beginnen met handelen.

Goedkeuring van 19b-4 formulieren en S1-formulieren door de SEC

De SEC heeft 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF uitgevers, waaronder grote namen als BlackRock, Fidelity en VanEck. Voordat de ETF’s officieel kunnen beginnen met handelen, moet de SEC echter nog de S1 formulieren goedkeuren.

Tijdens een hoorzitting van de Senate Appropriations Committee eerder deze week, hintte SEC-voorzitter Gary Gensler op de mogelijke goedkeuring van de S1 voor een Ethereum ETF gedurende de zomer.

eric balchunas ethereum 2 juli etf
Bron: Eric Balchunas op X.

Impact en voorspellingen voor de Ethereum prijs

VanEck, een van de vermogensbeheerders, heeft voorspeld dat Ethereum tegen 2030 $22.000 kan bereiken, gebaseerd op de verwachte generatie van $66 miljard aan “vrije kasstromen”. De lancering van spot Ethereum ETF’s wordt ook verwacht aanzienlijke institutionele kapitaalstromen aan te trekken. Geoff Kendrick van Standard Chartered schat dat er binnen het eerste jaar $15 tot $45 miljard kan instromen.

Daarnaast voorspelt het in Singapore gevestigde crypto handelsbedrijf QCP Capital dat de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s zou kunnen leiden tot een prijsstijging van Ethereum met 60%, vergelijkbaar met de marktreactie die volgde na de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s in januari.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum ETF’s klaar voor lancering op 2 juli, zegt Bloomberg Analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!