Ethereum (ETH) CME futures presteren ondermaats, de reden voor de dalende koers?

Begin februari lanceerde de langverwachte Ethereum (ETH) futures van de Chicago Mercantile Exchange (CME). Alhoewel de lancering in eerste instantie nog een succes leek te zijn, zien de cijfers een paar weken later er minder rooskleurig uit.

De lancering van de CME Ether futures ging in eerste instantie gepaard met een stijging van de Ether koers. De ether prijs lag op 8 februari rond $1.600 en steeg vervolgens naar een nieuwe all-time high (ATH) van $2.050 op 20 februari.

Sindsdien zit de gehele markt in een sterke correctie omlaag en is de ether koers afgelopen weekend meerdere malen zelfs onder $1.300 gedoken. Of dat daadwerkelijk komt door de lancering van CME futures is moeilijk te zeggen, aangezien bitcoin (BTC) de afgelopen maand een dergelijke koersbeweging toonde.

Toch zagen we eind 2017 een vergelijkbare trend met bitcoin futures. Kort na de lancering van de CME BTC futures steeg de bitcoin koers naar zijn toenmalige ATH van $19.650. Vervolgens zakte de prijs in elkaar en vijf weken later lag bitcoin onder $7.000, een daling van bijna 65%.

Veel analisten verbinden dan deze crash uit begin 2018 ook met de lancering van bitcoin futures en speculeren of dit wederom het geval is. Nikolaos Panigirtzoglou, marktstrateeg van JPMorgan Chase, waarschuwde hier een maand geleden voor. Hij stelde dat de notering van ETH futures tot een “negatieve prijsdynamiek” kan leiden en dat het volume in eerste instantie waarschijnlijk laag zal liggen.

CME rapporteerde op 25 februari overigens nog dat ether futures op 23 februari een recordvolume zag van 2.092 afgesloten contracten. Vervolgens nam dit volume echter af:

Het duurde overigens meer dan een jaar voordat bitcoin futures van CME eindelijk aansloegen:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht