Ethereum (ETH) miner opstand lijkt overstap naar ETH 2.0 te versnellen

Binnen de Ethereum (ETH) community lijkt wat gedonder te ontstaan. De kernontwikkelaars maakten onlangs bekend dat het voorstel om de transactiekostenstructuur op de schop te gooien, in juli gelanceerd zal gaan worden. De verwachting is dat deze verandering een behoorlijk negatieve impact zal gaan hebben op de inkomsten van miners. Maar de clash die lijkt te ontstaan heeft misschien ook een goede invloed op Ethereum!

Waar ontwikkelaars verbeteringen bedenken en ontwikkelen voor het netwerk, dienen miners deze verbetervoorstellen te accepteren. En wanneer het om een verbetervoorstel gaat dat directe impact heeft op de inkomsten van miners wordt het natuurlijk een lastig verhaal. EIP-1559 is een voorstel dat verandering moet brengen aan de hoge transactiekosten op het netwerk als gevolg van de toenemende populariteit van Ethereum.

In februari waren er al geluiden van verzet tegen het voorstel vanuit de miners. Toen liet Vitalik Buterin, een van de oprichters van Ethereum, al weten dat wanneer miners zich verzetten, de ontwikkelaars alles op alles zullen zetten om ETH 2.0 sneller te implementeren.

“Vitalik Buterin geeft niet om de mening van Chinese miners? Hij stelt dat “als sommige Miners vertrekken, er nieuwe komen. Als de Miners een 51% aanval uitvoeren, zullen we zo snel mogelijk naar POS verhuizen.”

Die onvrede van miners werd onlangs nog duidelijker. De overstap naar Proof-of-Stake (PoS), het protocol waar ETH 2.0 op zal draaien en waarvoor miners helemaal niet meer nodig zijn, lijkt hierom nu prioriteit te krijgen. De nieuwe chain bestaat al maar draait parallel aan de huidige chain. Om de overstap naar ETH 2.0 te realiseren moeten deze chains samengevoegd worden. De merge “moet prioriteit krijgen als volgende stap,” aldus een van de ontwikkelaars van Ethereum:

The post Analyse: Ethereum (ETH) miner opstand lijkt overstap naar ETH 2.0 te versnellen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht