Ethereum (ETH) ontkomt net aan fout die leidde tot grote netwerk afsplitsing

Het Ethereum (ETH) netwerk leek even in grote problemen te zitten. Iemand had namelijk een bug (fout) ontdekt in een oudere versie van “Go Ethereum” (Geth), verreweg de populairste Ethereum client. Dat zorgde ervoor dat nodes (computers), die deze oude versie van Geth draaiden, werden afgesplitst van het hoofdnetwerk van Ethereum.

Bijna 75% van alle Ethereum nodes draaien Geth en zo’n 73% van hen draaiden nog de oudere versie. Dat betekent dat potentieel ongeveer 54% van alle Ethereum computers van het netwerk konden afsplitsen. Dat had tot zogeheten double spending attacks kunnen leiden.

De bug werd al vorige week ontdekt en op 24 augustus werd nog een patch ervoor uitgebracht. Echter had het grootste deel van de Geth clients de update nog niet geïnstalleerd.

Uiteindelijk blijkt het allemaal mee te vallen. Dat komt waarschijnlijk doordat de meeste miners wel een geüpdatete versie draaiden waardoor de hash rate het hoofdnetwerk bleef ondersteunen. De nodes die afsplitsten, konden ook niet meer bij het hoofdnetwerk waardoor de mogelijkheid op misbruik gering bleef.

Ethereum gebruikers werden afgeraden om grote transacties op het netwerk uit te voeren. Inmiddels zijn al veel nodes geüpdatet naar de nieuwe versie. Voor geïnteresseerden is hier een meer technische uitleg over de potentiele aanval:

De potentie voor grote schade leek groot te zijn, desondanks trok de ether koers er niets van aan. De ether koers steeg gisteren met bitcoin mee omhoog, maar heeft momenteel moeite om door $3.250 te breken. Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat ether voor het eerst minder inflatoir is dan bitcoin (BTC). Dat heeft te maken met de recente London update waardoor een basistarief na elke transactie wordt vernietigd. Inmiddels is al 120 duizend ETH, ter waarde van bijna $400 miljoen, vernietigd.

The post Analyse: Ethereum (ETH) ontkomt net aan fout die leidde tot grote netwerk afsplitsing
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht