Ethereum (ETH) update doet zijn werk: Al meer dan $1 miljard ether vernietigd

Aan het begin van vorige maand ging de grote en langverwachte Ethereum (ETH) London update live op het mainnet. Onderdeel van deze hard fork was EIP-1559. Deze update had onder meer als gevolg dat transactiekosten voorspelbaarder werden en dat zelfs een deel van de transactiekosten wordt vernietigd.

Dit zorgde voor een positieve impuls voor de koers van ether, maar het had ook als gevolg dat we op 4 september voor het eerst zagen dat Ethereum deflatoir was. Er werden op die dag meer ether tokens vernietigd dan dat er nieuwe bij kwamen. Voor de koers van ether in de toekomst is dit een enorm goede ontwikkeling.

Ether ‘burning’

Het netwerk van Ethereum hanteert twee soorten transactiekosten. Allereerst heb je de ‘base fee’. Dit is een bedrag dat gebruikers ten alle tijden moeten betalen voor het verwerken van transacties. Daarnaast bestaat er ook nog de ‘priority fee’. Dit is een bedrag dat als beloning uitgekeerd worden aan de miners op het Ethereum netwerk.

De nieuwe update verhoogde in de eerste plaats de ‘base fee’ met 12,5%. Tegelijkertijd werd er echter ook voor gezorgd dat dit bedrag volledig wordt vernietigd. De miners krijgen middels de ‘priority fee’ nog wel hun beloning uitgekeerd om het minen aantrekkelijk te houden.

Inmiddels is er sinds de lancering van de update al zo’n 297.000 ether vernietigd. Deze ether tokens hebben een marktwaarde van meer dan $1 miljard. Deze ether tokens zijn permanent verwijderd uit de circulatie.

Slechts een aantal weken nadat de update live ging zijn de voordelen al goed te merken dus. Hoewel de gas fees, of de transactiekosten, op het moment bijna nieuwe all-time highs maken, is de volatiliteit van deze transactiekosten een stuk lager. Ook dit is positief te noemen.

Uiteindelijk zal ook de hoogte van de transactiekosten worden verminderd. Dit is ook onderdeel van het lopende grote Ethereum 2.0 project. De eerste stappen zijn al genomen met EIP-1559 en tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van het ‘ether burning’ proces.

The post Analyse: Ethereum (ETH) update doet zijn werk: Al meer dan $1 miljard ether vernietigd
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht