De markt heeft de afgelopen dagen wat flinke klappen moeten incasseren, met Ethereum (ETH) als een van de grootste verliezers. De op één na grootste cryptocurrency zag zijn waarde in slechts 48 uur tijd met bijna 12% dalen, waarmee alle winsten van de voorgaande twee weken werden uitgewist. Deze scherpe daling heeft veel beleggers doen afvragen of Ethereum nog wel in staat is om de psychologisch belangrijke grens van $2800 te doorbreken.

Banner Ethereum 1

Teleurstellende ETF-lancering

Een van de meest in het oog springende factoren is de teleurstellende lancering van de langverwachte Ether ETF in de Verenigde Staten afgelopen juli. In plaats van de gehoopte kapitaalinjectie, heeft dit beleggingsproduct tot nu toe een netto uitstroom van maar liefst $552 miljoen gezien. Dit wijst op een aanzienlijk gebrek aan vertrouwen onder institutionele beleggers.

Verkoopdruk van grote spelers

Daarnaast is er sprake van aanhoudende verkoopdruk vanuit verschillende hoeken. Zo leek het erop dat zowel Ethereum-oprichter Vitalik Buterin als de Ethereum Foundation recentelijk grote hoeveelheden ETH van de hand gedaan, officieel om verschillende projecten binnen het ecosysteem te ondersteunen. Al kwam Vitalik hier zelf in een bericht op X op terug, waarin hij aangaf sinds 2018 geen ETH verkocht te hebben.

Een andere vroege ICO-investeerder heeft de afgelopen maand zo’n 31.000 ETH geliquideerd, na deze tokens bijna tien jaar te hebben vastgehouden.

Complexe roadmap en uitblijvende deflatie

De steeds complexer wordende roadmap van Ethereum draagt eveneens bij aan de onzekerheid in de markt. Recente voorstellen, zoals het verkleinen van de maximale blokgrootte, zijn bedoeld om het netwerk te optimaliseren maar zorgen ook voor vraagtekens bij beleggers over de toekomstige richting van het project.

Een ander pijnpunt is het uitblijven van de beloofde “ultrasound money” status van ETH. De verwachting was dat Ethereum na de overgang naar Proof-of-Stake deflatoir zou worden, maar dit is tot nu toe niet gerealiseerd.

Sterke netwerkactiviteit

Toch is het niet allemaal kommer en kwel voor Ethereum. Op netwerkniveau blijft het project sterk presteren. Met een wekelijks handelsvolume van $26,2 miljard staat Ethereum nog altijd fier aan kop van alle blockchains. Bovendien laat het een gezonde groei zien in het aantal actieve adressen, met een stijging van 27% in de afgelopen week.

Ook populaire DeFi-protocollen als Uniswap, Balancer en Curve zien hun volumes op het Ethereum-netwerk fors toenemen.

Conclusie

De weg terug naar de $2800-grens lijkt voor Ethereum meer af te hangen van het vinden van een juiste balans tussen schaalbaarheid en aantrekkelijke rendementen voor investeerders, dan van de daadwerkelijke activiteit op het netwerk. Het blijft afwachten of developers in het netwerk erin slagen deze uitdagingen het hoofd te bieden en het vertrouwen van beleggers te herwinnen. Tot die tijd lijkt de “flippening” – het moment waarop Ethereum Bitcoin zou overtreffen als meest waardevolle cryptocurrency – nog heel ver weg.

The post Ethereum koers daalt 12% in twee dagen: Hoe ver kunnen we nog dalen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!