Ethereum oprichter spreekt over toekomst na merge

De Ethereum (ETH) merge van een paar weken geleden was wellicht de meest significante gebeurtenis in de geschiedenis van Ethereum. Het netwerk ging namelijk van een proof of work (PoW) systeem naar een proof of stake (PoW) systeem. In een recent interview met Wired spreekt Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin over de toekomst van het netwerk. Volgens hem is de volgende grote stap het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum.

Nu verwerkt het Ethereum netwerk nog ongeveer 20 transacties per seconde. Potentieel kan Ethereum volgens Buterin tussen de 50 duizend en 100 duizend transacties per seconde verwerken. De volgende stap voor het netwerk is om deze potentie te realiseren. Dit is een lang en ingewikkeld proces dat stap voor stap secuur moet worden ontwikkeld. Volgens Buterin is deze ontwikkeling minstens zo belangrijk als de merge zelf.

Effecten van de Ethereum merge

Volgens crypto-analyseplatform, Lunar Crush, steeg de populariteit van Ethereum op het internet aanzienlijk in de maanden voor de merge. Sinds de merge zit die online populariteit van Ethereum echter in een sterke daling.

Data van crypto-analyseplatform Santiment toont aan dat in de maanden voor de merge de toevoer van ether op exchanges toenam. Na de merge ziet men een daling in deze toevoer en lijkt het dat ethereum vooral van exchanges wordt afgehaald.

Ethereum bezitters leken in afwachting van de merge onzeker over het succes van de update. Vandaar dat veel bezitters hun ethereum naar exchanges stuurden om te kunnen verkopen in het geval van een mislukte update of een sell the news gebeurtenis. De merge was echter een succes. Vandaar dat we nu weer een afname zien van de toevoer van ethereum naar exchanges. 

On-chain data toont ook dat whales hun ether in de maanden voor de merge verkochten. Deze significante whales bezitten tussen de 10,000 en 1 miljoen ethereum. Het is aannemelijk dat deze whales in het beeld van het huidige macro-economische klimaat geen doorzetting van de prijs verwachtten. Met enkel retail kopers actief aan de kant van de kopers, zette de prijsstijging niet door.

In recent Ethereum nieuws op Crypto Insiders is te lezen over meer positieve en negatieve effecten van de merge. Deze grote update van het netwerk resulteerde echter niet in een koersstijging. Na de merge daalde de koers van ether met maar liefs 25%. 

The post Analyse: Ethereum oprichter spreekt over toekomst na merge
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht