De prijs van ethereum (ETH) is in jullie met zo’n 70% gestegen. Hierbij presteerde de munt stukken beter dan de meeste andere cryptocurrencies, maar wat is nou precies de reden hiervan?

Als we Ken Worthington, analist van JPMorgan, mogen geloven was de Ethereum Merge de voornaamste reden achter deze positieve prijsontwikkeling. Dat schrijft hij in een recent rapport. Ethereum is overigens niet het enige die steeg. Crypto in het algemeen kende een goede maand. Zoals gezegd steeg ETH met 70%, maar ook bitcoin (BTC) zag een prijstoename van 27% in juli en solana (SOL) ging bijvoorbeeld met 38% omhoog.

Wat volgens Worthington ook hielp bij de groei is het feit dat de algemene Decentralized Finance (DeFi) sector goed liep in de afgelopen periode. De total value locked (TVL) steeg in de afgelopen maand met 22%. Worthington had hier onder andere het volgende over te zeggen:

“Gezien DeFi de neiging heeft om gebouwd te zijn op Ethereum, zijn de verbeteringen van eerdere zorgen over DeFi samen met de goede berichten over de Ethereum Merge waarschijnlijk de drijvende kracht achter de bijzonder sterke prijsstijging van ETH ten opzichte van BTC.”

Ethereum Merge

De Ethereum Merge komt steeds dichterbij en de anticipatie wordt steeds groter. Na een succesvolle test lijkt het erop dat de merge in september al plaats gaat vinden. Dit gaat ervoor zorgen dat de Ethereum blockchain van een proof-of-work (PoW) systeem over zal gaan op een proof-of-stake (PoS) consensus model. 

De Amerikaanse bank Citigroup liet al weten dat de veranderingen die het met zich meebrengt zeer interessant kunnen zijn voor gebruikers en investeerders. Zo had Citigroup het onder andere over het energieverbruik van het Ethereum wat met maar liefst 99,95% zal gaan dalen. Dit komt omdat de overstap naar het proof-of-work systeem in principe het einde van het Ethereum mining tijdperk inluidt. Dit is dan ook de reden achter de forse vermindering van het energieverbruik.

The post Analyse: Ethereum prijs steeg 70% in juli, wat was de reden?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!