Vandaag is het dan eindelijk zo ver, iedereen die Ethereum vast gezet heeft op de blockchain, kan door de nieuwe update hun coins er weer van af halen. Sommigen wachten al bijna 1,5 jaar om weer bij deze crypto te komen. Dit moet vast enorme impact hebben op de koers. Toch?
Maar 1% Ethereum komt vrij
Nou, volgens analysebureau Glassnode valt dat wel mee. Ze zeggen dat minder dan 1% van alle ethers die vastgezet zijn, in jargon wordt dit staking genoemd, werkelijk weer op de markt komen om verkocht te worden.
Naar schatting 170.000 Ether van de in totaal 18,1 miljoen ETH die op de Beacon Chain zijn gestaked, zullen worden ontgrendeld in de eerste week nadat vandaag de update wordt uitgerold.
Gisteren schreef Glassnode dat het gaat om 100.000 Ether aan staking-beloningen en 70.000 ETH aan vastgezette coins. Tegen de huidige Ethereum koers vertegenwoordigt dat een waarde van 270 miljoen euro.
Glassnode onderbouwt dit door te stellen dat slechts 253 investeerders een aanvraag hebben gedaan om hun Ethers los te weken uit het protocol. Daarnaast zijn er een paar mechanismen om een stortvloed aan ethers op de markt te voorkomen.
Geen dramatisch effect op koers Ethereum
De analisten van Glassnode zijn ervan overtuigd dat de hard fork geen “dramatische” impact zal hebben op de koers van Ether:
‘Zelfs in het extreme geval waarin het maximale aantal beloningen en inzet wordt ingetrokken en verkocht, valt het verkoopvolume nog steeds binnen het bereik van het gemiddelde wekelijkse instroomvolume van een beurs.’
‘Daarom concluderen we dat zelfs het meest extreme geval een acceptabele impact zal hebben op de prijs van ETH.’
Het staken van ETH is mogelijk geworden met de implementatie van de Ethereum 2.0 upgrade, die in december 2020 van start is gegaan. Toen werd Ether verhandeld voor ongeveer 500 euro.
Hoe werkt staking op Ethereum?
Staking op Ethereum is het proces waarbij individuen of entiteiten hun Ethereum vastzetten in een speciale wallet genaamd een validator node, om transacties te verifiëren en blokken te creëren op het Ethereum-netwerk. Dit proces wordt Proof of Stake (PoS) genoemd en is de nieuwste methode die Ethereum gebruikt om transacties te checken en het netwerk te beveiligen.
Om te beginnen met staken op Ethereum moet je ten minste 32 ETH hebben. Als je deze hoeveelheid bezit, kan je deelnemen aan het validatieproces en ontvang je beloningen in de vorm van extra coins. Deze beloningen worden uitgekeerd aan validators/nodes als er nieuwe blokken worden toegevoegd aan de Ethereum blockchain.
Het staken van ETH heeft als doel om het netwerk te decentraliseren, de beveiliging te verbeteren en de transactiekosten te verlagen. Bovendien wordt er zo veel minder energie verbruikt dan voorheen, toen Ethereum hetzelfde mining-systeem als Bitcoin hanteerde.
The post Ethereum update vandaag: flinke stijging of harde daling? appeared first on BLOX | Nieuws.