Eerder deze maand werd DeFi project Euler Finance het slachtoffer van een enorme hack. Door een zogeheten flash loan aanval was een hacker in staat om $198 miljoen aan cryptocurrencies buit te maken. Verrassend genoeg gaf de dader meer dan helft van dit bedrag gisteren weer terug.

Euler Finance hack

De grote hack vond plaats op 13 maart en was een van de grootste DeFi hacks aller tijden. Het team van Euler Finance zat diep in de problemen, en gaf een boodschap aan de hacker. Als hij het gestolen geld terug zou geven, dan mocht de hacker alsnog $20 miljoen aan ethereum (ETH) tokens in zijn eigen zak steken. 

“We willen dit gemakkelijk maken voor alle betrokkenen. We willen niet houden wat niet van ons is. Het opzetten van beveiligde communicatie. Laten we tot een overeenkomst komen,”

Wel werd hier een deadline aan vastgeknoopt. De hacker moest binnen 24 uur reageren, anders zou het team van Euler Finance juridische stappen gaan ondernemen. Toen na 24 uur niets werd vernomen van de hacker beloofde Euler Finance ook een beloning van $1 miljoen voor degene die met informatie zou komen die zou leiden tot het vinden van de dader.

De hacker geeft miljoenen terug

In een transactie op 25 maart gaf de hacker maar liefst 51.000 Ether ter waarde van ongeveer $88 miljoen terug aan het DeFi protocol. Een tweede overdracht van 7.737 ETH werd gedaan op dezelfde dag, ter waarde van meer dan $ 13 miljoen. Eerder, op 18 maart, stuurde de hacker al 3.000 ETH naar het protocol ter waarde van $5,4 miljoen.

Hoewel de hacker zich niet heeft gehouden aan de deadline van 24 uur, lijkt het er sterk op dat hij toch ingaat op het voorstel van Euler Finance. Wat er nu gaat gebeuren zal uiteraard nog moeten blijken.

De hack van Euler Finance was een van de grootste in de geschiedenis van de crypto industrie, maar toch zijn de totale verliezen bij crypto hacks het afgelopen jaar sterk aan het afnemen. In 2022 wisten hackers in totaal $372 miljoen afhandig te maken, terwijl dit een jaar eerder nog een astronomische $1,2 miljard was.

The post Analyse: Euler Finance hacker geeft meer dan $100 miljoen terug
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!