Het geplaagde cryptocurrencybedrijf Voyager Digital heeft vanaf volgende week toestemming van de rechtbank gekregen om klanten weer geld te laten opnemen. Het gaat alleen om Amerikaanse dollars, het is nog niet bekend wanneer cryptocurrency’s van het platform gehaald kunnen worden.

Vallende dominostenen stoppen bij Voyager

Het besluit van de rechtbank komt als geroepen voor gebruikers van het Voyager-platform, want sinds 1 juli zijn opnames en de handel opgeschort. Voyager kwam in de problemen omdat hedgefonds Three Arrows Capital omviel en de leningen niet kon terugbetalen.

Dit hedgefonds had flink geïnvesteerd in Luna en hun stablecoin, maar toen deze viel, was er geen houden meer aan. Het lijkt of de vallende dominostenen stoppen bij Voyager, al is het te hopen dat hun klanten snel bij hun funds kunnen.

Op 5 juli vroeg Voyager faillissement aan en kort na die datum begon een ​​gerechtelijke procedure. Cryptobeurs FTX dacht een helpende hand te kunnen bieden, maar Voyager accepteerde de deal niet.

 

Gebruikers Voyager kunnen dollars opnemen

Voyager deelt dat de rechtbank het voorstel een goedgekeurd waardoor gebruikers weer toegang hebben tot hun dollars. Vanwege het faillissementsaanvraag wordt het geld beheerd op een rekening bij de Metropolitan Commercial Bank in New York.

Voyager schrijft:

“We weten hoe belangrijk het is om toegang te krijgen tot uw geld, en met deze goedkeuring zullen we binnenkort beginnen met het verwerken van geldopnames.”

Voyager verwacht dat klanten vanaf 11 augustus weer geld kunnen opnemen via hun app. Het maximale bedrag wat gebruikers kunnen opnemen is 100.000 dollar.

Claim indienen tegen Voyager

Alle gebruikers van Voyager krijgen een e-mail met details over dollars op het platform. Klopt dit niet? Dan hebben ze tot 3 oktober om een claim in te dienen tegen het bedrijf als ze verschillen zien tussen het overzicht en hun account.

Voyager zegt dat klanten binnen 5 tot 10 werkdagen geld zullen ontvangen en dat het ernaar streeft verzoeken “zo snel mogelijk” te verwerken. Dit is veel langer dan bij andere cryptobedrijven, Voyager zegt dat dit komt omdat elk verzoek handmatig beoordeeld moet worden op onder andere fraude.

Voyager wil overgaan tot overname

Daarnaast deelt de ‘cryptobank‘ ook dat ze bezig zijn met plannen voor een reorganisatie. Ze schrijven dat ze “een op zichzelf staand herstructureringsproces en een mogelijke verkoop van het bedrijf nastreven”.

De rechtbank kan zich hierin vinden, aangezien Voyager toestemming heeft gekregen om een biedprocedure te starten. De biedingen moeten uiterlijk op 26 augustus worden ingediend en op 8 september zal er een hoorzitting plaatsvinden over de verkoop van het bedrijf.

The post Analyse: Failliet cryptocurrency bedrijf Voyager heropent opnames
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!