FBI: Amerikanen verloren $2,57 miljard aan crypto oplichting in 2022

Als de cijfers van de Federal Bureau of Investigation (FBI) kloppen, dan verloren Amerikanen het afgelopen jaar meer dan 10 miljard dollar via online fraude. Van die 10 miljard dollar slaagden criminelen erin om 2,57 miljard dollar buit te maken via de crypto wereld. Ondanks de bearmarkt van 2022 was het jaar dus alsnog een geslaagde periode voor oplichters.

Flinke groei in crypto oplichting

Wat opvalt is dat de som die oplichters in 2022 buitmaakten in de Verenigde Staten een stuk hoger is dan het bedrag van 2021. Dat is opvallend, omdat 2021 het jaar van de bullmarkt was, waarin bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high wist te noteren.

Het jaar 2022 was daarentegen een jaar van koersdalingen en ellende voor de industrie. Wat dat betreft is het bijzonder dat crypto-oplichters er juist in dat jaar slaagden om de Amerikaanse bevolking 2,57 miljard dollar te ontfutselen.

In 2021 haalden oplichters ‘slechts’ 907 miljoen dollar binnen. Vergeleken met dat getal waren oplichters 283 procent succesvoller in 2022. De FBI onthult verder dat vooral mensen tussen de leeftijd van 30 en 49 jaar slachtoffer zijn van online fraude.

Verschillende manieren van fraude

De manieren waarop oplichters tegenwoordig toeslaan zijn niet meer op één hand te tellen. Geveinsde romantiek is volgens de FBI een manier die stevig in populariteit groeit. Met name in het Verenigd Koninkrijk lijkt dat een populaire manier om mensen van hun bitcoin te bestelen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Britse man die vorig jaar ongeveer 200.000 dollar aan bitcoin verloor nadat hij online in gesprek raakte met een vrouw genaamd Jia. Zij adviseerde de Brit om zijn bitcoin naar een verdachte applicatie te sturen, waar hij volgens haar gigantische rendementen mee zou pakken.

Kort nadat hij de bitcoin richting de app stuurde zag hij dat zijn balans alweer verdwenen was en was Jia nergens meer te bekennen. De belangrijkste les is dat je nooit zomaar je sleutels moet weggeven en alleen moet investeren via applicaties die bekend zijn en aan alle wet- en regelgeving voldoen.

The post Analyse: FBI: Amerikanen verloren $2,57 miljard aan crypto oplichting in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!