Volgens Politico heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell dinsdag een besloten vergadering gehouden met Democraten van het House Financial Services Committee, waar hij een update gaf over de voortgang van de centrale bank digitale valuta (CBDC) van de Fed. Powell besprak naar verluidt ook wetgeving met betrekking tot stablecoins. In de vergadering werd Powell geciteerd door een bron als volgt te zeggen:

“Als we een CBDC willen hebben, moet het Congres het autoriseren … We zijn geen voorstanders, maar we hebben nog geen beslissing genomen om een CBDC aan te bevelen aan het Congres.”

Hoewel de Federal Reserve onderzoek doet naar de uitgifte van een digitale dollar, zei Michael Barr, de vicevoorzitter voor toezicht van de Board of Governors van de Federal Reserve System, in september vorig jaar: “Onderzoek en onderzoek zijn heel verschillend van besluitvorming over volgende stappen in termen van ontwikkeling van het betalingssysteem, en we zijn daar nog ver van verwijderd.”

In maart vorig jaar legde Powell uit dat de Fed voortdurend met het publiek in gesprek is over een mogelijke digitale dollar. “We zijn nog niet op het punt om echte beslissingen te nemen. Wat we doen is experimenteren in een soort vroeg stadium van experimentatie,” lichtte hij destijds toe.

Ondertussen hebben veel wetgevers zich verzet tegen de creatie van een digitale dollar. Eerder dit jaar zei congreslid Tom Emmer dat 75 Amerikaanse wetgevers mede-sponsors zijn van zijn CBDC Anti-Surveillance State Act. Bovendien heeft presidentskandidaat en voormalig president Donald Trump beloofd ervoor te zorgen dat de Fed geen CBDC lanceert als hij tot president wordt gekozen.

Tijdens de besloten vergadering met leden van het House Financial Services Committee besprak de Fed-voorzitter ook stablecoins, merkte de publicatie op. Volgens een persoon in de zaal zei Powell:

“We hebben een kader nodig voor stablecoins.”

Bovendien uitte Powell dat hij “zeer ondersteunend” is voor het opstellen van wetgeving inzake stablecoins, en voegde eraan toe dat hij “blij is dat we dichtbij zijn.”

Het bericht Fed voorzitter geeft update over CBDC-progressie verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!