FTX lanceert gigantisch crypto investeringsfonds van $2 miljard

Crypto exchange FTX maakte gisteren bekend een enorm crypto investeringsfonds te lanceren; FTX Ventures. Het fonds bestaat uit maar liefst $2 miljard en gaat investeren in projecten om de adoptie van blockchain en web3 te stimuleren. Dat maakt de exchange bekend in een persbericht.

FTX Ventures investeert in web3

In het persbericht valt te lezen dat FTX Ventures zich gaat richten op een breed scala aan sectoren. Zo wil het investeren in fintech, software, gezondheidszorg en gaming, met als doel dus om de adoptie van blockchain en web3 te stimuleren.

FTX oprichter Sam Bankman-Fried laat weten veel aan de hulp van vroege investeerders in zijn FTX exchange te hebben gehad. Hij hoopt met FTX Ventures nu hetzelfde te kunnen doen voor andere projecten:

“Onze investeerders bij FTX hebben een grote impact gehad door onze groei en ontwikkeling te ondersteunen. We streven ernaar hetzelfde te doen met FTX Ventures en zijn verheugd om de slimste koppen en disruptieve innovatie in technologie te vinden,”

Het team achter FTX Ventures bestaat uit 8 leden en komt onder leiding van Amy Wu. Zij was eerder partner bij Lightspeed Venture Partners, een durfkapitaalfonds met meer dan $10 miljard aan investeringen. Wu kijkt uit naar het verder ontwikkelen van de web3 gaming-wereld, iets wat volgens haar het grote publiek naar het ecosysteem kan brengen:

“Met FTX Ventures willen we ondernemers ondersteunen bij het opbouwen van generatiebedrijven. We zijn vooral enthousiast over web3-gaming en het vermogen ervan om het grote publiek bij het ecosysteem te betrekken.”

Niet het eerste investeringsavontuur van FTX

FTX Ventures is niet het eerste avontuur voor FTX als het op investeringen aankomt. Vorig jaar maakte de exchange nog bekend $100 miljoen in Solana-projecten te willen investeren. Dit plan werd samen met Solana Ventures en Lightspeed Venture Partners opgezet.

De exchange zelf was eerder vorig jaar zelf nog het ontvangstadres van een grote investering. FTX haalde $900 miljoen op bij verschillende investeerders, wat op dat moment de grootste investering in een crypto-bedrijf ooit was.

The post Analyse: FTX lanceert gigantisch crypto investeringsfonds van $2 miljard
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht