De Future of Bitcoin Conference 2022 staat voor de deur. Op 8 oktober staat in het Belgische Gent de eerste grote Bitcoin-conferentie voor onze zuiderburen op het programma. De conferentie staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van de toekomst van Bitcoin (BTC). Op het evenement krijg je een breed pallet van sprekers voorgeschoteld waarmee alle belangrijke onderwerpen gedekt zijn.

Heeft Bitcoin nog toekomst?

De hoofdvraag voor het evenement is: Heeft Bitcoin nog toekomst? Sinds de lancering in 2009 heerst er bij het grote publiek vooral scepsis over de potentie van Bitcoin. Hoe kan een uit het niets gecreëerde digitale munt waarde hebben? Bitcoin mining is toch slecht voor het klimaat? Bitcoin is toch het ideale betaalmiddel voor criminelen? Overheden geven toch niet zomaar het monopolie op de geldpers weg?

Het zijn vragen en vooral argumenten tegen Bitcoin die tot op de dag van vandaag omhoogkomen. Hoog tijd om daar op 8 oktober mee af te rekenen in België, of in ieder geval een alternatief geluid te laten horen vanuit de Bitcoin-hoek. Het voornaamste doel van de conferentie is dan ook om het publiek kennis bij te brengen over Bitcoin en bepaalde mythen te ontkrachten.

Ergens is het vreemd dat je in tijden van inflatie moet uitleggen, dat een neutrale vorm van geld met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden wellicht beter is voor de samenleving dan ons huidige fiatgeld. Wat dat betreft is het een goede zaak dat er steeds meer events als de Future of Bitcoin Conference opduiken om het grote publiek van educatie te voorzien.

De sprekers die op het menu staan

De Future of Bitcoin Conference 2022 belooft de grootste conferentie van de hele Benelux te worden, met tal van boeiende keynotes, debatten en workshops. Op het rijke menu van sprekers staan een aantal namen, waarvan één in het bijzonder, die je wellicht weleens voorbij hebt zien komen.

Als eerste kunnen we niet om de Nederlandse trots op het gebied van harde assets, Willem Middelkoop, heen. Middelkoop staat al decennialang bekend als ‘goldbug’, maar heeft sinds enige tijd ook het bitcoin-virus te pakken. De Nederlander is bekend van boeken als “De Big Reset” en “Als de Dollar Valt”. Daarnaast heeft hij het grondstoffenfonds Commodity Discovery Fund opgericht en kan hij fantastisch spreken over macro-economische ontwikkelingen.

Verder staan op het programma Rudy Aernoudt, professor aan de Universiteit Gent, Pascal Paepen, professor aan de KU Leuven, Bert de Groot, een bitcoin miner, Rigo van den Broeck, Executive Vice President Cybersecurity & Innovation bij Mastercard en nog veel meer interessante sprekers.

Voor wie is deze conferentie?

De Future of Bitcoin Conference 2022 is er, naar de woorden van de organisatie, “voor álle mensen die enige interesse of nieuwsgierigheid naar Bitcoin hebben. Voorkennis is ab-so-luut géén vereiste.” Duidelijke taal dus! De conferentie is in principe voor iedereen, van de doorgewinterde Bitcoiner tot iemand die nieuwsgierig is naar deze bijzondere ontwikkeling.

Het doel van de conferentie is overigens niet om bepaalde verwachtingen of adviezen omtrent de bitcoin koers te presenteren. De conferentie staat vooral in het teken van kennisdeling, om mensen een eerste, tweede of duizendste inkijk in de wereld van Bitcoin te geven.

Kaarten voor het event starten vanaf 79 euro, waar je ook nog eens voor 15 euro aan bitcoin bij cadeau krijgt. Koop je voor 169 euro een ‘whale pass’, dan krijg je daar als extra nog een 3-gangen diner bij waar de sprekers ook aanwezig zijn.

The post Analyse: Future of Bitcoin Conference 2022: dit staat er op het programma
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!