Gaan de VS stablecoins verbieden? Crypto beurs FTX CEO Bankman-Fried zou dat jammer vinden

Onlangs verscheen een artikel in de New York Times (NYT) dat suggereerde dat de Amerikaanse overheid binnenkort wellicht zogenaamde stablecoins gaat reguleren. De NYT noemde stablecoins “het belangrijkste gesprek in de financiële kringen van Washington dit jaar.”

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere activa of valuta. Meestal is dat de Amerikaanse dollar en daar zijn Amerikaanse regelgevers al een tijdje gevoelig over. Een mogelijk regulering die er volgens de NYT aankomt, is een compleet verbod. Een andere mogelijkheid is dat stablecoins als securities (effecten) worden bestempeld. Ze zouden dan onder het toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) vallen.

In gerelateerd nieuws zegt Sam Bankman-Fried (SBF), CEO van cryptocurrency-exchange FTX, dat het “jammer” zou zijn als stablecoins verboden worden. Dat zegt hij in een interview met Bloomberg op 19 september:

“Ze voegen veel waarde toe aan het systeem en maken het eerlijk gezegd gemakkelijker om met alles te communiceren, ook met FTX. En ik denk dat dat geweldig is en ik denk dat het jammer zou zijn om dat te verliezen. Weet je, de show zou doorgaan – je zou het product nog steeds kunnen gebruiken, het zou alleen minder efficiënt zijn.”

Desondanks denkt SBF dat strengere regulering voor exchanges wel een positief effect zou kunnen hebben. Volgens de CEO is strengere regelgeving zelfs noodzakelijk en is hij er zeer voor.

SBF sprak ook even over de recente Solana (SOL) crash, toen het netwerk meer dan een halve dag eruit lag. SBF investeerde eerder groots in Solana en zegt dat als je een netwerk massaal probeert op te schalen, je uiteindelijk de limieten zult testen:

“De herstart werd veroorzaakt door ongeveer 400.000 transacties per seconde, wat 10 keer zoveel is als elke openbare blockchain ter wereld op dit moment. Als het vandaag weer zou gebeuren, zou er niets aan de hand zijn. Volgens mij is het verholpen. Het is altijd triest als dit gebeurt, het is altijd frustrerend, maar ik denk niet dat het een veiligheidskwestie is.”

Ten slotte meldt SBF dat hij met FTX van plan is om de concurrentie met het enorm populaire OpenSea aan te gaan door ook een non-fungible token (NFT) marktplaats te lanceren.

The post Analyse: Gaan de VS stablecoins verbieden? Crypto beurs FTX CEO Bankman-Fried zou dat jammer vinden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht