Het vinden van talent kan heel lastig zijn, helemaal als het gaat om programmeurs. De ontwikkelingen gaan snel en bij een beetje succes komt nieuw werk vaak sneller dan afgeronde to-do lijsten. Gitcoin heeft daarom het platform gemaakt waarop ontwikkelaars en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden voor de ontwikkeling van Web3 applicaties.
In dit artikel vertellen we je alles over de Gitcoin verwachting, het platform voor het verbinden van de programmeurs en opdrachtgevers en de potentie voor de toekomst. Ook gaan we in op de GTC coin.
Wat is Gitcoin?
Gitcoin is een platform waar ontwikkelaars en opdrachtgevers aan elkaar worden verbonden. Mensen kunnen een gedeelte van hun werk uitbesteden via het platform door bounties te plaatsen op bepaalde taken. Programmeurs kunnen deze taken uitvoeren en hiervoor een beloning krijgen.
Het gaat in het geval van Gitcoin om Web3 applicaties. Dit is de nieuwste golf van producten op het internet. We bevinden ons nu voornamelijk in Web2. Iedereen kan er gebruik van maken en je hoeft niet per se een ontwikkelaar te zijn om iets als een website te maken.
Met Web3 werken de producten beter met elkaar samen en hierbij staat de gebruiker centraal. Alle decentrale projecten die je kent vallen hier onder, de smart contracts en The Internet of Things. Eigenlijk alle producten die naadloos en op een decentrale manier met elkaar samenwerken.
We schrijven er vaak over en dat is niet zo vreemd. De ontwikkeling van Web3 gaat de laatste jaren erg snel. Veel nieuwe producten worden hier gemaakt en de verwachting is dat we er in de toekomst steeds meer gebruik van gaan maken.
Een platform als Gitcoin kan daarom heel interessant zijn voor makers van deze producten. Het vinden van goede ontwikkelaars is al lastig, laat staan op het gebied van Web3. Op Gitcoin zijn ze te vinden en staan ze klaar om jouw bounties op te lossen. Via verschillende activiteiten op het platform wordt er een gemeenschap gemaakt van ontwikkelaars en opdrachtgevers die de Web3 wereld samen vooruit moeten brengen:
- Bounties: plaats een duidelijk probleem dat opgelost kan worden door een programmeur uit de gemeenschap. Maak een timeline en betaal voor het laten oplossen van dit probleem door iemand uit de Gitcoin gemeenschap.
- Hackatons: Voeg je bij een groep ontwikkelaars, artiesten en andere creatievelingen en werk samen aan verschillende bounties aangemaakt door een bedrijf.
- Grants: De mogelijkheid om projecten te plaatsen op de marktplaats en hiervoor fondsen te werven. Hiermee kan de hele gemeenschap bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten en krijg je de middelen die nodig zijn om het af te maken.
- Quests: Een manier om op een gamified manier te leren over Web3. Een hoop lesstof en beloningen die verbonden zijn aan een prijs.
- Kudos: Via Kudos kun je je waardering op het platform uitspreken tegenover iemand anders. De kudos zijn open te verhandelen op de marktplaats en laten speciale skills zien.
- Kernel: Kernel is een manier om geïnteresseerden op het gebied van Web3 samen te brengen. Samen weet je altijd meer en via Kernel worden 250 mensen voor acht weken samengebracht om zo het collectieve kennisniveau te verbeteren.
De GTC token wordt gebruikt op het Gitcoin platform voor de governance. Bezitters kunnen meebepalen over de richting van het project, de nieuwe ontwikkelingen en bezitten hiermee in feite een stukje van het project. De GTC coin is de basis voor de Gitcoin DAO. Dit is de decentrale organisatie die sturing geeft aan het project zelf.
Gitcoin koers
De Gitcoin coins zijn uitgedeeld aan de gebruikers op het netwerk. Het platform bestaat al sinds 2017, maar de GTC token pas sinds februari 2021. 50% van de tokens is voor de mensen die bijgedragen hebben aan het project tot het uitbrengen van de coin, de overige 50% is wordt eerlijk verdeeld tussen de mensen die dat in de toekomst doen.
We zien dat de koers bij de introductie op de markten snel omhoog schoot om vervolgens zijwaarts te bewegen. In totaal zullen er maximaal 100 miljoen tokens bestaan. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Gitcoin 11.20%.
De koers bestaat nog relatief kort en het is daarom extra belangrijk om deze goed in de gaten te houden mocht je geïnteresseerd zijn in de GTC coin. De tijd zal moeten uitwijzen hoe de markt de token zal beoordelen. Hieronder kun je daarom de Gitcoin koersgrafiek volgen.
-
Zoom
-
Type
Gitcoin verwachting
Wat betreft de Gitcoin koers verwachting is het om die reden nog moeilijk te voorspellen. Hoe korter een koers en token bestaat, hoe lastiger het is om er iets zinnigs over te zeggen. Tijd zal moeten uitwijzen hoe het project zich zal ontwikkelen en of de markt er het nut van in ziet.
Wel kunnen we hiervoor kijken naar de use-case bijvoorbeeld en deze is interessant. Web3 is populair en de meesten zijn het er wel over eens dat dergelijke producten zoals smart contracts en decentrale producten in de toekomst een belangrijke plaats innemen in ons leven. Dat is een logische richting die we onvermijdelijk op zullen gaan.
Een platform dat stakeholders in dit proces samenbrengt kan daarom interessant zijn. Programmeurs kunnen via Gitcoin op een freelancebasis werken aan interessante projecten om zo geld te verdienen (in crypto) en hun skills te ontwikkelen.
Mensen die de ontwikkeling van een project moeten coördineren kunnen via het platform de juiste programmeurs vinden en hierdoor snel opschalen. Vaak beginnen projecten met enkele programmeurs en het is lastig om dit snel te verhogen. Met Gitcoin wordt dit een eitje en dat is interessant als we bedenken dat er in de toekomst alleen maar meer mankracht nodig zal zijn.
De GTC coin wordt op het platform gebruikt en het is dan ook een logische gedachte dat als het platform stijgt, dit ook geldt voor de Gitcoin coin. De Gitcoin verwachting lijkt dan ook positief als we dit in ons achterhoofd houden. We zullen de koers goed in de gaten moeten houden om dit te verifiëren. We hebben daarom hieronder extra data voor je geplaatst zodat je dit als naslagwerk kunt gebruiken.
Date | Open | Close | High | Low | Volume |
---|
Gitcoin prijs voorspelling
Het is niet te doen om een exacte Gitcoin verwachting voor 2021 te doen. Ten eerste is het project hier nog niet lang genoeg voor bezig en ten tweede kan niemand in de toekomst kijken. Het is verstandig om iedere voorspelling altijd met een korreltje zout te nemen.
Eerder hebben we je al verteld over het doel van Gitcoin en dit is interessant. Daarnaast kun je ook nog naar de data van het project kijken, zoals de schaarste van de GTC token. Dit doe je door de huidige supply (14,211,564 GTC) met de maximale supply (100,000,000 GTC) te vergelijken. Hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe schaarser deze in de toekomst is.
Op dit moment heeft Gitcoin een market cap van $ 133,359,862. Het koersverschil was in de afgelopen zeven dagen 11.57%. Door dit soort data in de gaten te houden over een langere periode kun je trends ontdekken in de koers en hier je voordeel mee doen.
Probeer je niet te laten beïnvloeden door de praatjes van iemand anders en doe altijd je eigen onderzoek. Alleen op die manier weet je dat je niet ten prooi valt aan iemand met slechte bedoelingen.
GTC coin kopen
Wil je Gitcoin kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange ter wereld, Binance. Hierop is het meeste volume beschikbaar en je kunt daarom altijd gemakkelijk je Gitcoin aanschaffen. Mocht je hier nog geen account hebben dan kun je dat doen via onderstaande link. Zo krijg je voor altijd 10% korting op je handelskosten. Op termijn kan dat je een hoop schelen.
- Ga naar de Binance exchange
- Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
- Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
- Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden
Het artikel Gitcoin verwachting: wat gaat de GTC koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.