Goldman Sachs fake nieuws, niks nieuws in de crypto markt

In een interview met TechCrunch liet  de CFO van Goldman Sachs weten dat ze nog steeds de mogelijkheden aan het zoeken zijn  hoe ze Bitcoin aan hun klanten kunnen aanbieden, maar is er nog geen datum bekend wanneer dit zou moeten gebeuren.

Het interview kwam als een verrassing gezien het feit dat slechts een paar uur geleden nieuws opdook dat Goldman Sachs zijn plannen om Bitcoin aan te bieden had geanulleerd. Chavez beschreef dergelijke vermoedens als ‘nepnieuws’ en gaf hoop aan grote crypto-investeerders, wat impliceert dat de bank nog steeds plannen heeft voor cryptocurrencies.

Zo overweegt Goldman Sachs ook nog om andere ‘Bitcoin-services’ aan te bieden. Bloomberg meldde dat het bedrijf overweegt een product aan te bieden waarmee cryptocurrencies kunnen worden bewaard om een betere service en meer veiligheid voor hun institutionele klanten te bieden. Dit kan erop duiden dat de bank al cryptocurrencies heeft beheerd of bewaakt en de markt voor zijn klanten volgt.

Berichten over de service die ze willen aanbieden gaan al even in de rondte, maar ze hebben nog steeds geen plan of roadmap voor een specifieke Bitcoin-service. Dit zou gemakkelijker kunnen worden als de crypto-markt zou verbeteren of als de regelgeving verder zou worden ontwikkeld door grote financiële instellingen, misschien met de goedkeuring van de aankomende Bitcoin ETF’s in september, alleen de tijd zal het uitwijzen.

Nu gaan de geruchten in het rond dat Goldman Sachs zelf achter het nieuws bericht zou zitten om zo de prijs te laten dalen en goedkoper Bitcoin kan kopen. Of dit waar is laten we in het midden. Het is een mogelijkheid, wat wel duidelijk is is dat de markt heel gevoelig is voor nieuws. Er zijn legio voorbeelden waarin alleen al dit jaar fake nieuwsberichten werden verspreid.  Treurig dat dit gebeurd, aangezien Bitcoin een goede week heeft gehad, iedereen werd lichtelijk optimistisch en leken we uit de down trend te komen.

Geef een reactie