Goldman Sachs wil bitcoin als onderpand accepteren

Investeerders die bitcoin (BTC) hodlen kunnen eigenlijk niet veel meer met hun bitcoins dan kijken hoe de waarde ervan stijgt (als het goed is). Maar naarmate Bitcoin in marktkapitalisatie groeit en de adoptie toeneemt, wordt de cryptocurrency steeds serieuzer genomen binnen de traditionele financiële wereld. Bronnen binnen een grote institutionele financieel dienstverlener melden nu dat grote banken plannen hebben om bitcoin als onderpand te accepteren.

Bitcoin hypotheken binnenkort mogelijk?

Mocht je veel bitcoins bezitten dan heb je veel waarde in handen. Maar het is vooralsnog lastig om iets met deze waarde te doen. Een aantal enorme banken in de Verenigde Staten, waaronder Goldman Sachs, zijn volgens bronnen van plan om bitcoin-leningen aan te gaan bieden. Deze bronnen meldden:

“We hebben waarschijnlijk met een half dozijn grote banken gesproken over [door bitcoins gedekte leningen] Sommige van hen zouden dit al ergens in de komende drie tot zes maanden gaan doen en sommige zijn verder weg.”

In dat geval zou je dus een lening aan kunnen gaan en daarbij je bitcoins als onderpand aan kunnen bieden. Zodoende houd je beschikking over je bitcoins maar kan je met de lening in fiatgeld andere dingen doen. Of banken ook echt deze stap gaan zetten blijft afwachten. De regelgeving in de VS staat erom bekend vaag te zijn waardoor partijen vaak nog hun handen van crypto afhouden. Mocht het zover komen dan zou dit natuurlijk een enorme boost voor de adoptie van crypto kunnen betekenen.

Crypto lening in Amsterdam

Zo’n lening is overigens niets nieuws. In 2019 kocht bitcoin-miljardair Brock Pierce een huis in Amsterdam. Daarvoor gebruikte hij een crypto-hypotheek waarbij zijn bitcoins deels als onderpand fungeerde. Pierce kocht al in 2013 bitcoin en kwam daar dus bijzonder goed vanaf.

Pierce zei over dit soort leningen het volgende:

“Lenen met je crypto-activa als onderpand geeft je opties … Ik was in staat om mijn crypto vast te houden en de transactie in fiat af te handelen.”

The post Analyse: Goldman Sachs wil bitcoin als onderpand accepteren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht