Goldman Sachs wil DeFi beursfonds lanceren, maar er is iets geks aan de hand met dit fonds

Zo nu en dan zien we grote financiële reuzen een poging doen om de cryptomarkt te betreden. Denk aan het lanceren van investeringsproducten en beursgenoteerde fondsen. Het grote Amerikaanse Goldman Sachs heeft nu een aanvraag ingediend voor zo’n fonds; de “Goldman Sachs Innovate DeFi and Blockchain Equity ETF.” Toch lijkt Goldman Sachs hier de plank behoorlijk mis te slaan. Er zit namelijk helemaal geen DeFi, of decentralized financein het fonds!

De gigant diende de aanvraag gisteren in bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Daarin staat dat het DeFi en blockchain-fonds van Goldman Sachs resultaten moet behalen die nauw overeenkomen met de Solactive Decentralized Finance and Blockchain Technology Performance-Index. Opvallend is dat Solactive zelf geen Decentralized Finance in de naam van de index noemt, zoals je hier kan zien.

In datzelfde document zien we vervolgens welke activa onderdeel zijn van deze index. Dat zijn vooral aandelen van grote tech- en telecombedrijven zoals Facebook, Alphabet (van Google) en Nokia. Vervolgens zien we ook betalingsgiganten als Visa en Mastercard. Kortom, bedrijven die in de verste verte geen DeFi vertegenwoordigen.

Of Goldman Sachs het per ongeluk fout heeft, of simpelweg niet begrijp wat DeFi inhoudt, is niet duidelijk. Ook zou het natuurlijk een goedkope marketing truc kunnen zijn om mee te liften op de populariteit van DeFi en blockchain.

Wel of geen voorstander van crypto?

Het is niet voor het eerst dat Goldman Sachs verwarrende signalen uitzendt. Zo werd op 14 juni nog een rapport uitgebracht door de reus waarin het concludeerde dat bitcoin (BTC) geen waardeopslag of activaklasse is voor de lange termijn. Dit terwijl eerder nog in mei, in een ander rapport werd geconcludeerd dat bitcoin nu toch echt een investeerbare activaklasse is.

Enkele dagen geleden publiceerde Goldman Sachs een onderzoek. Daarin werd duidelijk dat de helft van de superrijken in cryptocurrencies wil gaan investeren. Deze superrijken zullen dus op zoeken moeten gaan naar een alternatief op het bovenstaande fonds, dat uiteindelijk weinig met crypto te maken heeft.

The post Analyse: Goldman Sachs wil DeFi beursfonds lanceren, maar er is iets geks aan de hand met dit fonds
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht