Een belangrijke ontwikkeling in de wereld van blockchain en de traditionele financiële sector. Deutsche Bank en investeringsbedrijf SC Ventures hebben een aantal real-time en on-chain test overdrachten uitgevoerd tussen USDC en een euro stablecoin.

Deutsche Bank stapt crypto in

De proef werd uitgevoerd op het Universal Digital Payments Network (UDPN). Dit is een platform dat is ontworpen om de interoperabiliteit tussen verschillende digitale betalingstechnologieën, zoals cryptocurrencies en Central Bank Digital Currencies (CBDCs), te verbeteren en te faciliteren, door real-time overdrachten en het uitwisselen van digitale activa mogelijk te maken. UDPN wordt gezien als een essentiële technologie om geld digitaal, soeverein en gereguleerd te maken.

De succesvolle samenwerking tussen de twee partijen laat zien dat een oplossing mogelijk is voor dergelijke transacties, die in het verleden werden belemmerd door interoperabiliteit uitdagingen. Het wordt dan ook gezien als een stap in de richting van een digitale financiële toekomst waarin CBDC’s centraal staan. Er zullen nog 11 andere testrondes komen om zo veel mogelijk problemen aan de kaart te kunnen stellen.

De digitale euro maakt stappen

Met de succesvolle tests lijkt een digitale euro niet ver weg te liggen. De Europese Centrale Bank (ECB) maakt aanzienlijke vorderingen in de transitie naar zo’n digitale valuta. Onlangs heeft de Europese instantie een tweejarige onderzoeksperiode afgerond, gericht op de ontwikkeling van de digitale euro. Dit ambitieuze project betreedt nu een cruciale voorbereidingsfase, ingaande op 1 november 2023 en verwacht twee jaar in beslag te nemen.

De digitale euro wordt door ECB President Christine Lagarde beschouwd als de elektronische tegenhanger van contant geld. Ze gelooft dat het een revolutionaire, kostenefficiënte en veilige optie kan zijn voor digitale transacties. In de aankomende fase ligt de nadruk op het verfijnen van de bijbehorende regelgeving en het kiezen van partners voor de ontwikkeling van de noodzakelijke technologische infrastructuur. De inspanning symboliseert een zorgvuldig overwogen stap in de richting van een gemoderniseerde, digitale toekomst van het Europese monetaire systeem.

Het bericht Grootste bank van Duitsland stapt crypto in: digitale euro komt dichterbij verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Grootste bank van Duitsland stapt crypto in: digitale euro komt dichterbij
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!