Grootste crypto diefstal van individu ooit: Politie pakt verdachte op

In het plaatsje Hamilton, Ontario in Canada werd vandaag iemand opgepakt die betrokkenen zou zijn bij de diefstal van maar liefst $46 miljoen CAD (36,5 miljoen USD of 32,1 miljoen EUR) aan cryptocurrencies. Dat meldt de lokale politie op 18 november:

De politie van Hamilton startte een strafrechtelijke onderzoek al terug in maart 2020 samen met de Federal Bureau of Investigation (FBI) en de Electronic Crimes Task Force (ECTF) van de United States Secret Service (USSS).

Het onderzoek was gericht op de diefstal van $36,5 miljoen aan crypto van een slachtoffer uit de Verenigde Staten. Het slachtoffer was het doelwit van een zogenaamde ‘SIM swap’ aanval.

SIM swapping is een vorm van identiteitsdiefstal waar de telefoon van het slachtoffer wordt overgenomen. Hackers krijgen toegang tot het dataverkeer doordat zij bijvoorbeeld de provider overtuigen dat zij zogenaamd hun SIM-kaart kwijt zijn. De dieven kunnen dan toegang krijgen tot gegevens die nodig zijn bij zogeheten two-factor authenticaties zoals met cryptocurrency-exchanges en wallets.

Maar liefst $46 miljoen CAD aan crypto werd gestolen van het slachtoffer met behulp van de SIM swap aanval. De politie meldt niet welke crypto, zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH), precies zijn gestolen, maar noemt het wel de grootste crypto diefstal ooit van een enkel persoon.

De politie kwam de verdachte op het spoor toen in het onderzoek naar voren kwam dat iemand een deel van de gestolen crypto had gebruikt om een online gebruikersnaam te kopen. Het gaat naar verluidt om een zeldzame gebruikersnaam in de gaming community.

De persoon uit Hamilton werd uiteindelijk opgepakt voor de diefstal van $5.000 CAD aan crypto. Het is onduidelijk wat er met de overige $45,995 CAD miljoen is gebeurd. Het is ook onduidelijk of deze persoon direct betrokken was bij de diefstal of de gestolen crypto had gekocht. De zaak wordt nu voorgeleid.

De politie van Hamilton meldt tevens dat het vandaag meerdere inbeslagnemingen heeft uitgevoerd voor meer dan $7 miljoen CAD aan crypto. Het is ook onduidelijk of deze crypto verbonden zijn aan de bovenstaande zaak.

The post Analyse: Grootste crypto diefstal van individu ooit: Politie pakt verdachte op
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht