Grootste supermarktketen Kroatië accepteert nu crypto als bitcoin

De adoptie van crypto groeit gestaag verder! Deze keer goed nieuws uit Kroatië, daar accepteert de grootste supermarktketen van het land, Konzum, nu namelijk cryptocurrencies als betaalmethode. Klanten kunnen nu hun boodschappen betalen met onder andere bitcoin (BTC).

Boodschappen met bitcoin kopen

Konzum is de grootste supermarktketen van Kroatië. Het bedrijf heeft zo’n 700 winkels verspreid over het land met in totaal maar liefst 10.000 werknemers. Opvallend is dat de keten sinds vandaag crypto-betalingen accepteert. De mogelijkheid geldt vooralsnog enkel voor de webshop waar klanten “boodschappen, hygiëne- en huishoudelijke artikelen en andere producten” kunnen kopen. De webshop heeft 12.000 artikelen in zijn assortiment.

Het bedrijf heeft de stap gezet om de laten zien dat het “voortdurend de wereldwijde trends volgt, innovaties introduceert en de standaard zet in de detailhandel.” Konzum wil de crypto-betalingen uiteindelijk ook uit gaan rollen in zijn fysieke winkels. Een mooie ontwikkeling voor de adoptie van crypto als betaalmiddel!

Naast BTC ook ethereum en meer

In totaal accepteert Konzum 8 cryptocurrencies in zijn webshop. In samenwerking met betalingsverwerker Electrocoin accepteert de winkelketen naast bitcoin ook ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) en USDC. De twee laatstgenoemden zijn stablecoins.

Hoe het werk

In de aankondiging legt Konzum uit hoe het proces precies werkt voor klanten. Zodra de klant zijn of haar winkelwagentje heeft gevuld, kan de klant kiezen om met crypto te betalen. Na het aanklikken van deze optie wordt automatisch een QR-code aangemaakt die met een crypto wallet gescand kan worden. Na betaling ontvangt de klant een bevestiging in de mail met daarbij de factuur, en klaar is Kees!

Cryptocurrencies staan erom bekend zeer volatiel te zijn en dus zullen ze niet altijd aantrekkelijk zijn als betaalmiddel. Daarom garandeert het systeem van Konzum een prijs aan het begin van de transactie. Zo weet de klant dat het verstuurde bedrag in crypto voldoende zal zijn om de transactie te voltooien.

The post Analyse: Grootste supermarktketen Kroatië accepteert nu crypto als bitcoin
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht