De cryptomarkt bevindt zich in een bearish fase en heeft in de afgelopen week een grote daling ervaren, waarbij veel projecten hun lokale dieptepunten bereikten. Chainlink (LINK) viel op door een daling naar $11,15 dollar, de laagste waardering sinds oktober van het vorige jaar.

Deze koersdaling trok de aandacht van grote investeerders, ofwel ‘whales‘, die meer dan 6,2 miljoen LINK kochten binnen een dag, met een geschatte waarde van ongeveer $76,9 miljoen dollar. Crypto-analist Ali Martinez bevestigt dat deze aankoop duidt op een vertrouwen in het potentieel van Chainlink, ondanks de algemene marktneergang.

Whales spelen een cruciale rol binnen de cryptomarkt. Hun aankoopgedrag kan toekomstige prijsbewegingen voorspellen en biedt vaak een unieke koopkans tijdens marktdalingen. Nu bezitten deze whales ongeveer 50,3% van alle LINK-tokens, wat neerkomt op circa 502,89 miljoen LINK.

chainlink koers 1 maand
Chainlink koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Deze concentratie van eigendom bij een kleine groep crypto adressen kan echter risico’s met zich meebrengen, vooral als deze groep besluit winst te nemen, wat tot een plotselinge prijsdaling kan leiden.

De recente goedkeuring van Ethereum (ETH) Spot ETF’s heeft een positieve invloed gehad op verschillende crypto-projecten, waaronder Chainlink, dat op het Ethereum-netwerk gebaseerd is. In reactie op deze ontwikkelingen bereikte Chainlink een lokale piek van $17,70 in mei.

Na de bekendmaking van de ETF-goedkeuringen kochten whales massaal LINK, wat resulteerde in een toename van 1,2 miljoen LINK-tokens in de top 100 grootste wallets. Deze investeringen suggereren een mogelijk verdere prijsstijging, en veel investeerders hopen op een doorbraak boven de $20 dollar.

Toekomstperspectieven en technische signalen

De 30-daagse Market Value to Realized Value (MVRV) ratio staat momenteel op -9,34%, wat vaak een signaal is van onderwaardering. Dit biedt hoop op een herstel, versterkt door on-chain data die een mogelijke prijsstijging van 10% suggereren.

Daarnaast wijst een vermindering in het aanbod van LINK op handelsplatformen op een afnemende verkoopdruk, wat de deur opent voor verdere prijsverbeteringen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Chainlink voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Grote investeerders zien koopkans in Chainlink ondanks marktdaling appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!