Nog een paar uur wachten en dan is het zo ver. De blokbeloningen voor Bitcoin Cash worden gehalveerd. Let op, dit gaat niet over Bitcoin, maar over een andere crypto genaamd Bitcoin Cash. Voor iedereen die pas met crypto bezig is, namens de hele community: excuses voor de verwarring.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom is er een halving bij Bitcoin Cash?

Blokhalvings vinden elke 4 jaar of 210.000 blokken plaats op de blockchain van Bitcoin Cash. De huidige blokbeloning is 6,25 BCH, de volgende blokbeloning zal 3,125 BCH zijn. Dit verlaagt de snelheid waarmee Bitcoin Cash wordt gegenereerd. De halvering is periodiek en is geprogrammeerd in de code van Bitcoin Cash.

Hier check je wanneer de halving precies is.

Normale valuta’s zoals onze euro kunnen onderhevig zijn aan inflatie wanneer overheden of banken de geldhoeveelheid vergroten.

Bitcoin Cash heeft echter een maximaal totaalaanbod van 21 miljoen BCH, waardoor er geen extra munten kunnen worden gecreëerd voorbij deze limiet. Dit eindige aanbod zorgt voor een belangrijke gelijkenis met goud: een (digitale) grondstof met een beperkt aanbod dat niet kunstmatig kan worden vergroot.

Als je nu denkt… hmmm dat lijkt wel heel veel op Bitcoin, dan heb je de Blocksize Wars gemist.

Oorlog om grootte van blokken

De periode tussen 2015 en 2017 staat bekend als de ‘Blocksize Wars’ en werd gekenmerkt door interne verdeeldheid in de crypto community. Wat begon als een argument over hoe het netwerk zou moeten opschalen om veel transacties aan te kunnen, groeide uit tot een filosofische oorlog over het uiteindelijke doel van Bitcoin en een politiek drama over hoe het open-sourceproject zou moeten worden beheerd.

Geboorte van Bitcoin Cash bracht verwarring

In 2017 besloot een grote groep miners de blockchain van Bitcoin te splitsen en de blokgrootte aan te passen. Dit wordt een hard fork genoemd en hieruit werd Bitcoin Cash geboren. Beide takken van de blockchain vochten om het recht om de echte Bitcoin genoemd te mogen worden.

Sommige promotors van Bitcoin Cash proberen de coin te positioneren als een ‘verbeterde’ versie van Bitcoin. Ze benadrukken de voordelen van BCH, zoals de hogere transactiesnelheid en lagere kosten, ten opzichte van BTC.

Tot op de dag van vandaag is er daarom verwarring tussen de twee.

The post Halving is vandaag om 19:00 uur, Bitcoin Cash gaat naar 3,125 BCH per blok appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!