Haven Protocol verwachting, wat gaat de XHV crypto doen?

Op deze pagina behandelen we Haven Protocol. Privacy gaat hand in hand met de opkomst van cryptocurrency. Niet alleen wordt onze privacy veelvoudig ‘geschonden’ door grote tech bedrijven. Ook ons geld wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Als je het mij vraagt is dit niet alleen negatief, al ontbreekt nu de optie tot het doen van anonieme transacties. 

Er zijn veel mensen die daarom een behoefte hebben aan een anoniem alternatief en hier is Haven Protocol voor aan het werk. In dit artikel kijken we daarom naar de technieken die dit mogelijk maken. Zo gaan we in op de Haven Protocol coin, de historische koers en de Haven Protocol verwachting. Wat gaat de Haven Protocol crypto doen?

Wat is Haven Protocol?

Haven Protocol is een privacy token gemaakt op Monero. Het is gemaakt met alle privacy functies van XMR zoals ring signatures en Bulletproofs. Daarnaast heeft Haven Protocol verder gewerkt en is het bijvoorbeeld mogelijk om anonieme synthetische cryptocurrency op het platform te hebben.

Synthetische cryptocurrency zijn uitgegeven crypto munten die staan voor een onderliggende crypto. Een synthetische crypto op Haven wordt aangeduid als xAsset. Door het burnen van XHV coins kun je bijvoorbeeld een anonieme synthetische Bitcoin op het platform maken, xBitcoin. 

Hetzelfde geldt voor de anonieme stablecoin dollar, de xUSD. Naar eigen zeggen de eerste anonieme stablecoin ter wereld. Deze werd gelanceerd op 20 juli 2020. Na de xUSD moeten er nog veel meer anonieme stablecoins volgen gebasseerd op andere valuta.

XHV wordt verzonden van de wallet van een gebruiker richting een smart contract (“offshore). De waarde wordt behouden gedurende de transactie tijd omdat het namelijk geregistreerd wordt als fiat waarde. Eventuele veranderingen in prijs worden gecorrigeerd met behulp van een token burn. 

Ook kunnen er nieuwe tokens bijgemaakt worden door het protocol zodra dit nodig is om de juiste token waarde te krijgen (minting). Dit mechanisme wordt burning & minting genoemd. Door dit mechanisme is een totale supply niet aan te duiden. Dit verandert constant om de waarde te behouden en te reguleren. 

Haven Protocol kan hierdoor gebruikt worden om de waarde vast te houden van bijvoorbeeld goederen of gestald geld. Je stuurt je tegoeden ‘offshore’ richting het smart contract en ontvangt hiervoor een bewijs dat je geld gestort hebt in de vorm van xAssets. Op het moment dat je dit weer wil opnemen weet het protocol precies hoeveel waarde het je moet uitkeren en past hierop de supply aan. 

Wat doet de Haven Protocol koers?

Haven Protocol is niet tot stand gekomen vanuit een token sale. Iedere twee minuten wordt er een block gemined waarbij de winnaar de blockreward en daarmee Haven Protocol coin ontvangt. Net zoals bij Bitcoin is er sprake van een halving en dit gaat zo al sinds de start van het project.

De eerste notering vinden we terug op 24 april 2018. Beleggers konden de Haven Protocol crypto toen kopen voor $ 6,50. We zien dat de koers tijdens de bullmarkten flink kan stijgen zoals te zien op de grafiek in 2021. De actuele Haven Protocol koers is $ 0.529203.

Het hoogste punt van de waarde staat op $ 28.90 (April 16, 2021). Dat is alweer 474 dagen geleden. Bij de start had het project nog geen waarde, maar inmiddels staat de marketcap op $ 7,944,252. Hiermee bezet het plek 981 op de lijst met meest waardevolle crypto projecten.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Haven Protocol verwachting 2022 – 2027?

Laten we voorop stellen dat Haven Protocol een interessant project is. Er is nou eenmaal veel vraag naar anonimiteit, helemaal in de crypto wereld. De ontwikkelingen die er gedaan worden lijken dan ook alleen maar actueler te worden naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien is een anonieme stablecoin, de xUSD, een boeiende ontwikkeling die mogelijk bij zal dragen aan een hoge XHV koers.

Wel moet er genoemd worden dat privacy coins niet zo populair zijn bij regelgevers. Onlangs nog bracht DASH bijvoorbeeld naar buiten geen privacy coin te zijn, hoewel ze hier wel groot mee zijn geworden. Mogelijk had dit te maken met de regelgevers die achter Monero aan zitten. Ook is het team van Haven Protocol anoniem, hoewel je dit wellicht zou mogen verwachten van een privacy project. Het brengt echter gevaren met zich mee omdat je natuurlijk wel geld op de smart contracts stort.

Al met al lijkt de Haven Protocol koers verwachting positief voor de toekomst. Veel mensen hebben behoefte aan anonimiteit op het internet. Niet alleen op sociale media, maar ook met hun geld. Anoniem betalingen doen aan bedrijven waar niemand van hoeft te weten behoren hierbij, maar ook het stallen van je geld.

* Currency in USD
Historical Price for Haven
Date Open Close High Low Volume

Waar XHV kopen?

Lijkt Haven Protocol je een interessant project om in te investeren? Dan kun je XHV kopen op enkele exchanges, waaronder Bittrex. Je kunt hier meer lezen over de Bittrex exchange.

Het laatste Haven Protocol nieuws

Hopelijk heb ik je op deze pagina iets meer kunnen vertellen over Haven Protocol en de belangrijke factoren. De use-case en de focus op privacy zijn interessant om in overweging te nemen bij je onderzoek naar de Haven Protocol verwachting. De laatste factor is het Haven Protocol nieuws.

Door dit namelijk op de voet te volgen zie je als een van de eerste welke (grote) veranderingen er staan te gebeuren. Hoe eerder je dit zie, hoe beter je daarop in kunt spelen! We raden je in ieder geval aan de twitterpagina goed te volgen. Zo zie je direct hoe actief het team nog is.

Het artikel Haven Protocol verwachting, wat gaat de XHV crypto doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!