We moeten altijd voorzichtig blijven wanneer we ons zogenaamd ´zeker´ voelen van welke richting de markt uitgaat. Een markt, een financiële waarde, in dit geval bitcoin. Zeker of té zeker? Het is en blijft gevaarlijk om volgende uitspraken te doen – en toch steekt ondergetekende zijn nek uit. Let op want hier komen ze… Bitcoin, BTC, gaat hoger, en mogelijk flink hoger in de komende tijd. We spreken over dagen, weken. Dat is de (heel) korte termijn en des te meer precair, dus zeggen we er nogmaals bij dat dit géén financieel advies is! U bent zelf verantwoordelijk voor wat u doet of niet doet! Zo, dat is er uit.

Ondergetekende is zich er wel van bewust om zijn eigen ´reputatie´ te schaden in deze, wanneer hij fout zit met deze prognose. Tenslotte is Biflatie.nl wel een informatieve website over economie en financiën, maar beslist geen adviesdienst. Dat mogen we wettelijk ook niet zijn of doen. Ik geef dus onder persoonlijke titel het bovenstaande mee, just my 2 Satoshi´s opnion. En ook nog een voorspelling voor de langere termijn, let op: Bitcoin zit in het stadium tussen het begin van de stierenmarkt en het midden. Alstublieft. Goed, met al deze reserves en voorwaarden, volgen nu wat ik als de ´bewijzen´ zie om dit alles te durven schrijven. 

Relatieve sterkte staat op groen

Die bewijzen bestaan uit verschillende grafieken. De eerste is de de RSI, Relative Strenght Index. Deze komt uit de TA, technische analyse en dateert van 1978. J. Welles Wilder Jr.introduceerde deze indicator of index in zijn ´New Concepts in Technical Trading Systems.´ De RSI gaat van 0 tot 100, waarbij alles onder de 30 beschouwd wordt als over-verkocht (oversold), te goedkoop dus. Staat de indicator aan 70 en hoger, dan is een waarde over-gekocht (overbought) of te duur. De RSI voor bitcoin staat vandaag, vrijdag 18 maart 2021, op56

Tussen begin en midden = groen

De volgende indicator die ons het vertrouwen geeft om dit soort gewaagde uitspraken te doen over de richting die bitcoin uitgaat, is de Reserve Risk Indicator. Glassnode is een van de belangrijkste leveranciers op gebied van crypto/blockchain, met data als signalen, technische know how, facts & figures en in dept informatie. Alle eer aan Glassnode, maar het interpreteren moet je zelf doen. Bij deze dus. De Reserve Riks Indicator is ook wel geheten de ´price/HODL Bank. The indicator is “used to assess the confidence of long-term holders relative to the price of the native coin at any given point in time.”´ Hij meet dus het vertrouwen van lange-termijn-houders (de zogenaamde hodlers dus ) tegenover de koers. Volgende grafiek van die Reserve Risk Indicator toont aan (altijd met veel boterhammen en goede wil!) dat de cryptomarkt, met bitcoin voorop, het beginstadium van de stierenmarkt al voorbij is. Maar dat we ook nog niet halverwege zijn. Noem het the early stages of the bull market, maar: ook weer niet zó vroeg meer. Dus de trein is al aan het rijden, nog niet op volle vaart, maar toch. Dus nogal wat cryptobeleggers zitten reeds aan boord! Wie nu nog opstapt heeft de eerste rit al gemist…

Cointelegraph.com

Bitcoin Reserve Risk. Source: Glassnode

Niet genoeg bitcoin voor iedereen

De volgende grafiek is de Bitcoin Balance on Exchanges. Hoeveel BTC staat nog op alle cryptoplatformen, bij alle cryptomakelaars dus. Wel, het korte antwoord is: steeds minder. Wanneer grote partijen als whales pakken BTC op die beurzen zetten, wordt dat gemonitord, en is de conclusie logisch – dat is om te verkopen. Het tegengestelde is eveneens waar: hoe minder bitcoins er op die beurzen nog staan, hoe minder er nog verhandeld kunnen worden. De hoeveelheid die verhandeld kan worden, de Bitcon Balance, is dus erg belangrijk. Niet determinerend, zoals niet één van de grafieken die we u voorstellen, maar tezamen schetsen we wel een (voor ondergetekende alvast) duidelijk beeld.

Bitcoinist.com/Bitcoin balance on exchanges. Source: Glassnode 

 

Zwakke handen/sterke handen – zelfs geen armworstelen

De Bitcoin Liquid Supply Change dan. Die toont aan in welke mate bitcoin verhuist, overgaat van zwakke handen naar sterke handen. Het korte antwoord voor wie de vraag stelt in welke mate dit gebeurt: steeds vaker en meer. Vooral de nieuwkomers (en dit hebben we uit een andere betrouwenswaardige bron) geven snel hun bitcoins af, bij een flinke daling van de koers. En die worden dan opgepikt door de z.n. sterke handen van, inderdaad, de hodlers. Want: er is minstens één iemand (!) die ooit verkocht aan 10.000 dollar. En aan 20.000 dollar. En aan…u begrijpt het. Kijken we dan op dit ogenblik van schrijven naar de live koers van BTC: dan noteren we 58.260 dollar.

Bitcoinist.com/Bitcoin: Liquid Supply Change. Source: Glassnode 

Teveel (fiat)geld in de markt

De M2 Supply, tenslotte. Hoeveel en in welke mate komt er funny money in de markt. Dit is o.i wel het sterkste argument voor hogere koersen voor bitcoin et al. Hierbij laten we Bitcoinist.com zelf aan het woord, want beter kunnen we het niet formuleren: ´Governments, companies, and households raised $24 trillion last year to offset the coronavirus pandemic’s economic toll. It pushed the global debt up to $281 trillion by the end of 2020, which made up to 355 percent of the global gross domestic product. Economists note that the debt would rise by another $92 trillion in 2021 as central banks maintain ultra-low lending rates and government borrowing surge.´

Bitcoinist.comM2 Money Supply. Source: Woobull 

Ja dit geld, dit véél teveel aan fiatgeld gaat naar de huizenmarkten, met overgewaardeerd vastgoed tot resultaat. Ja het gaat eveneens naar aandelen, met overprijsde aandelenkoersen/markten tot gevolg.  Ja het gaat naar DeFi, unieke sneakers op de blockchain en NFT´s. Maar ten eerste: minstens een deel van dit fiatgeld gaat richting cryptomunten. Plus ten tweede: net om die reden bestáát bitcoin!! Het is het bestaansrecht van bitcoin! Wie mij niet gelooft, gaat het maar aan Satoshi Nakamoto vragen… Het teveel aan fiatgeld veroorzaakt zoals áltijd in de geschiedenis bubbels. Overal bubbels! Ook, Joost, in bitcoin? Nou ja, OOIT ook in bitcoin. Maar ´t is niet voor binnenkort. 

Klachten: Satoshi Nakamoto, Postbus x

Beste lezer: zit ik juist – denk dan eens aan dat u het op Biflatie.nl voor het eerst gelezen heeft; het koersdoel voor bitcoin voor de korte en middellange termijn. Zit ik fout? Wat dan? Tja, Joost mag het weten… Maar nogmaals en tot in den treure: geen financieel advies. Wat u doet of niet doet – alles op uw eigen risico. Dus nooit komen klagen van Joost dit of Joost dat. Want alle eventuele klachten worden toch doorgestuurd richting Satoshi Nakamoto. En voor u daarvan een eventueel antwoord krijgt… weegt u vast een ons. Don´t try this at home.

 

 

The post Analyse: Het ultieme bewijs waar bitcoin naartoe gaat, op korte en middellange termijn?
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!