Hoe kan een robot jou helpen bij het traden?

Als we kijken naar alle traders in de markt zien we dat iedereen zijn eigen persoonlijk strategieën en tools gebruikt. De ene trader lift mee op signalen van crypto groepen, de andere gebruiken technische indicatoren. Hoewel deze tools een trader niet kunnen vervangen, kunnen ze wel goed ingezet worden om een trader te helpen.

Daarnaast kan je natuurlijk ook gebruik maken van een crypto trading bot bij het plaatsen van je trade. Hieronder zullen we een kijkje nemen naar hoe je een crypto trading bot op HitBTC kunt gebruiken. Ook kijken we naar een aantal extra details die belangrijk zijn bij het gebruiken van deze tools.

Maar hoe werkt een trading bot dan?

Een cryptocurrency trading robot is een software programma dat verschillende transacties doet middels een speciaal daarvoor ontworpen strategie. Met andere woorden plaatst de bot koop- en verkooptransacties op een cryptocurrency exchange. De bot werkt gewoon door als je niet achter de knoppen zit en zelfs als je ligt te slapen. Daarnaast heeft een robot geen emoties dus kan deze ook niet gedreven worden door angst of hebzucht.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je HitBTC account middels een API verbinden en de cryptocurrencies te kiezen die je wilt traden. Ook geef je op welke strategie je wilt dat de bot gebruikt. Wanneer de crypto trading bot is verbonden met een exchange houdt hij gelijk de markt in de gaten voor de beste kansen en opent of sluit trades op basis van je strategie. De bot volgt dus de vooraf opgestelde regels waar hij zich aan moet houden en verricht de benodigde acties (kopen of verkopen) voor jou.

De voordelen en risico’s van een crypto trading bot

Het beste aan een crypto trading bot is de flexibiliteit die wordt geboden. Het maakt niet uit of de markt bullish of bearish is: met de juiste strategie en tools is het mogelijk om nog steeds winst te maken. Daarbij is het altijd mogelijk om een bot aan te passen aan jouw handelsstrategie. Laten we de voordelen en nadelen nader bekijken.

De voordelen

Er zijn verschillende redenen waarom een crypto trading bot interessant kan zijn. We noemen er een paar voor je op:

Het versimpelt je trade routine

De crypto markt staat bekend om haar hoge mate van volatiliteit waardoor het handelen in deze markt erg veel discipline en moeite vereist. Crypto trading bots kunnen deze last voor je verlichten. Door een crypto trading bot hoef je niet zelf meer je trades te plaatsen, waardoor je trade routine veel gemakkelijker wordt. Aangezien je bot dat tien keer sneller kan dan jij kan je ook betere resultaten behalen. Daarnaast zorgt de bot ervoor dat jouw orders altijd bovenaan het orderboek staan zodat jouw orders als eerst gevuld zullen worden. Als je al deze dingen met de hand zou moeten doen zou je uitgeput raken.

Je kan sneller handelen

Doordat een bot in principe een computer is, ligt de reactiesnelheid miljoenen keren hoger dan die van een mens. Bots zijn zo ontworpen dat ze acties kunnen uitvoeren in een fractie van een seconde (een 64 miljoenste van een seconde om precies te zijn). Een bot kan dus veel sneller beslissingen maken dan dat een mens dat zou kunnen. Daarnaast kan een crypto trading bot ook nog een verschillende cryptocurrencies tegelijkertijd in de gaten houden, iets waar een mens dan ook weer snelheid op zou inleveren. En nogmaals, het grootste voordeel: terwijl de bot zijn ding doet kan jij verder met je leven zonder dat je elke seconde van de dag naar een grafiek staart.

Een bot werkt 24/7 en bespaart veel tijd

Het mooie van de cryptocurrencymarkt is dat deze 24/7 open is in tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkt. Dit zou dus betekenen dat jij ook 24/7 de markt in de gaten zou moeten houden zonder bot. Toch is dit natuurlijk niet mogelijk. Hiervoor kan de bot worden ingezet, en bespaart dit je veel tijd. Je hoeft enkel zo nu en dan even te controleren welke resultaten je behaald hebt.

Blijf emoties te baas

Wanneer je ziet dat een positie de verkeerde kant op gaat wordt je onbedoeld misschien toch een beetje emotioneel. Emoties tijdens het traden zorgen bijna altijd voor verliezen omdat je hierdoor sneller geneigd bent om van je strategie af te wijken en word je roekeloos. Een robot heeft geen emoties waardoor dit nooit zou kunnen gebeuren. De bot volgt een algoritme en kan daar dus niet van afwijken.

De nadelen

Niets is perfect en zelfs geautomatiseerde systemen hebben zo hun risico’s en nadelen. Hieronder nemen we er een paar met je door:

Bots zijn geen passief inkomen machines – je moet wel iets zelf doen

Niemand is veilig als de markt besluit hard te dalen. Je zou natuurlijk door middel van de bot wel dit risico kunnen afdekken door in te stellen dat de bot moet kopen of verkopen als de markt te hard de verkeerde kant op gaat. Je moet daarom de bot niet zien als generator van passief inkomen maar als een tool die je kan helpen, je moet echter wel nog zelf bepalen wat er getrade moet worden en welke strategieën daarvoor gebruikt moeten worden. Daarnaast moet je dus alsnog je eigen onderzoek doen.

Verkeerde instellingen

De bot is slechts een tool en doet hetgeen wat jij hem vertelt te moeten doen. Stel je stelt de bot zo in alleen te handelen in stijgende markten en niet in zowel stijgende als dalende markten dan zal je geen winsten zien, slechts verliezen. Dat betekent dat je altijd goed moet controleren of je de juiste instellingen hebt geselecteerd en goed onderzoek moet doen naar de verschillende strategieën.

Je moet alsnog goed opletten

De bot kan zoals eerder besproken natuurlijk goed op zichzelf werken en hoef je niet vastgeplakt te zitten aan je computer of telefoon. Toch is het belangrijk dat je de markt in de gaten blijft houden voor het geval we hard de verkeerde kant op gaan zodat je nog op tijd de instellingen kunt aanpassen of snel naar een andere cryptocurrency kunt overstappen.

Bedenk goed welk platform je wilt gebruikt

Mocht je ooit een crypto trading bot tegenkomen die de belofte maakt dat je winst maakt na een storting te hebben gedaan in hun smart contract, doe het niet. De echte bots opereren via je account op de crypto exchange zodat je precies kunt volgen welke traders er allemaal worden gemaakt.

Daarnaast zouden API keys geen bevoegdheid moeten hebben om opnames te doen van je account. Gebruik daarom altijd alleen maar crypto trading bots van betrouwbare aanbieders. Controleer altijd goed hoe lang het bedrijf al op de markt is, hoeveel volgers het platform heeft op social media en lees recensies van de bot. Als hier iets niet goed voelt is het beter om een andere partij te vinden. Veiligheid staat voorop.

Wat zijn de beste platformen op het moment?

Er zijn op het moment verschillende betrouwbare crypto trading bot software bedrijven beschikbaar die de crypto exchange HitBTC ondersteunen, denk hierbij aan Haas online, Trality of TradeSanta. Elke aanbieder is al een aantal jaar actief en hebben elk hun eigen voor- en nadelen, dus voor je een van deze bedrijven kiest is het belangrijk om eerst naar hun producten te kijken. Voor nu nemen we een kijkje naar TradeSanta en de bijbehorende tools die een trader mogelijk kunnen helpen bij het maken van winst. TradeSanta is een platform voor een crypto trading bot en is al sinds 2018 actief. Sinds haar oprichting ondersteunt TradeSanta al de HitBTC exchange en wisten zij al duizenden traders te helpen. Op het moment heeft het platform al meer dan 210.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 22 miljoen uitgevoerde deals.

Maar welke tools biedt TradeSanta die je kunnen helpen bij het verbeteren van je traden op HitBTC? We nemen hieronder een kijkje naar de verschillende functionaliteiten van TradeSanta:

  • TradeSanta bots werken zowel op de futures als spotmarkt
  • TradeSanta biedt verschillende manieren van signals, zoals TradingView custom signals, maar ook vooraf ingestelde signals die gebaseerd zijn op de TradingView Screener en technische indicatoren zoals de Bollinger Bands, MACD, RSI, etc.
  • Risco-management tools, zoals een stop loss een trailing stop loss en een trailing take profit.
  • DCA en grid strategieën die onder traders al erg populair zijn.
  • Demo trading waarmee jij je strategie eerst kunt testen in echte marktomstandigheden zonder echt geld.
  • Telegram notificaties en live tracking zodat je altijd weet wat je bot doet
  • TradeSanta biedt ook mogelijkheden waarmee je snel al je posities kunt sluiten en je portfolio om kunt zetten in USDT of BTC. Dit kan goed van pas komen voor het geval dat de markt crasht of je snel je winst wil berekenen.
  • TradeSanta biedt ook een eigen trade omgeving waar je zelf handmatig trades zou kunnen plaatsen. Dit kan erg van pas komen als je accounts hebt op meerdere exchanges op hetzelfde moment en je trades wil plaatsen op deze verschillende accounts. Zo hoef je niet ingelogd te zijn op al deze verschillende exchanges tegelijkertijd.

Ook heeft TradeSanta een eigen mobiele app voor iOS en Android zodat je je bot altijd bij je hebt.Daarnaast doet TradeSanta altijd haar best om constant te blijven groeien en te verbeteren. Zo komen zij regelmatig met nieuwe updates of functionaliteiten om het leven van een trader winstgevender en makkelijker te maken.

Conclusie

Een crypto trading bot kan een erg sterke tool zijn aangezien het je veel tijd kan besparen en je resultaten op de markt kan verbeteren. Je zorgt ervoor dat een robot de markt constant in de gaten houdt zodat je zeker weet dat je geen kansen mist. Daar komt ook nog eens bij kijken dat crypto trading bots veel sneller kunnen reageren dan dat een mens kan, waardoor jij weer een voordeel hebt boven andere traders in de markt.

Сrypto wallet App

De HitBTC crypto wallet is een gratis en eenvoudige oplossing voor beginners.

App op Android en iOS.

Kosten en limieten update

Onlangs zijn de transactiekosten en limieten veranderd. Voor de meest recente ontwikkelingen kan je een kijkje nemen op de ‘fees and limits’ sectie op deze website.

HitBTC Mobiele App

Ook is er een mobiele app te gebruiken van HitBTC. Deze app zijn beschikbaar via Android en iOS.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.

 

The post Analyse: Hoe kan een robot jou helpen bij het traden?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!