ArtMeta stelt kunstenaars en galeries in staat hun kunstwerken op een geheel nieuwe manier te tonen. ArtMeta is een adembenemende, visuele realiteit 3D metaverse, gecreëerd om als thuis voor kunstenaars te fungeren, en als brug tussen kunstenaars, verzamelaars en kunstgalerijen. Maar wat is ArtMeta en hoe werkt het?
De drie grootste trends in de crypto industrie
In de afgelopen maanden werd 2021 een jaar van niet één, niet twee, maar drie verschillende grote trends in de cryptocurrency industrie. De eerste is natuurlijk de DeFi sector die nog steeds sterk aan het groeien is. De tweede is de NFT-sector, die eerder dit jaar opkwam, en in deze 12 maanden uitgroeide tot een enorme industrie binnen de crypto ruimte. De derde is de Metaverse.
Metaverse begint nu pas te groeien en zal naar verwachting de dominante trend van 2022 zijn. Deze trends wisselen echter snel, en nu Metaverse zo booming is, zijn er al talloze projecten die het proberen aan te pakken. ArtMeta doet dit op eigenwijze door de trends te combineren.
Het bedrijf besloot om de drie grootste trends in de crypto industrie te combineren en hiermee een ultiem platform te creëren dat gewijd is aan kunst, kunstenaars en kunstgalerijen.
Wat is ArtMeta?
ArtMeta is een hoogwaardig, premium Metaverse project met een focus op kunstwerken en kunstenaars, dat kunstgalerijen met hun klanten verbindt. Het is een opkomend project, maar ook een dat de potentie heeft om de manier waarop de kunstindustrie werkt te veranderen.
Het ArtMeta project stelt zowel kunstenaars als kunstgalerijen in staat virtuele grond en ruimten te huren. Daarbij kunnen ze hun kunstwerken publiceren en tentoonstellen, zodat potentiële klanten ze gemakkelijk kunnen zien en kopen als ze daartoe besluiten.
Omdat alle kunstwerken in hun digitale vorm gepresenteerd worden. Dit betekent dat er een token komt van elke fysieke kunstwerk. Deze worden in de galerijen in de vorm van NFT’s gepresenteerd. Op die manier zullen miljoenen mensen uit alle hoeken van de wereld het kunstwerk kunnen zien en het kopen als ze het mooi genoeg vinden.
ArtMeta biedt een visionaire, prachtig weergegeven digitale wereld die een heel nieuw paradigma voor kunstverkoop schept. De wereld is gebaseerd op een denkbeeldige stad, gecreëerd door schilder Jonathan Delachaux en schrijver Jacques Houssay. Deze mystieke stad is gecreëerd op een eiland, en is gevuld met musea, kunstgalerijen, vergaderzalen en concerten, waar alles 100% digitaal is, maar ook foto-realistisch.
Hoe werkt ArtMeta?
Zoals gezegd biedt het ArtMeta project kunstgalerijen de mogelijkheid om digitale stukken land of ruimte te kopen, met de veronderstelling dat dit iets zal zijn waar galerijen uit de hele wereld belangstelling voor zouden hebben.
Dit zou niet al te veel verschillen van de kunstgalerijen die gebouwen kopen of huren die ze dan gebruiken voor het tentoonstellen van de kunstwerken van individuele kunstenaars, waar kunstverzamelaars kunnen komen, de uitstallingen bewonderen, en diegene kopen die ze het meest intrigerend vinden.
Omdat het hier om digitale galerijen gaat, zijn de kunstwerken die er tentoongesteld worden natuurlijk digitale of getokeniseerde versies van kunstwerken uit de echte wereld, die aan de kopers worden aangeboden in de vorm van niet-fungibele tokens, of NFT’s.
NFT’s zijn de grootste trend van 2021, die iedereen hebben aangetrokken, van gewone mensen tot kunstenaars, spelontwikkelaars, grote bedrijven, en zelfs traditionele goederenmarktplaatsen, zoals eBay.
De NFT’s zijn op blockchain gebaseerde tokens die met een aantal voordelen komen. Zo kan bijvoorbeeld alles van waarde in een NFT worden omgezet, en elke aankoop wordt voor altijd op de blockchain vastgelegd. Als zodanig is het gemakkelijker dan ooit om te bewijzen wie op een bepaald moment de echte eigenaar van een digitaal of fysiek verzamelobject kan zijn.
Door de NFT te kopen of te verkopen, krijgt of geeft de verzamelaar het eigendom van het verzamelobject dat de NFT vertegenwoordigt. Het is allemaal transparant, onveranderlijk, snel, goedkoop, en heel eenvoudig.
Wat maakt ArtMeta uniek?
Behalve dat het de aankoop en verkoop van kunstwerken eenvoudiger, sneller en goedkoper maakt, brengt het gebruik van Metaverse ook andere voordelen met zich mee. Het stelt bijvoorbeeld galeries in staat de steeds groeiende digitale kunstindustrie te betreden, in plaats van hun doel in de wereld van de kunst te verliezen.
Nu alles naar de digitale wereld overschakelt, zullen fysieke galeries misschien niet lang meer nodig zijn, want alles zal via digitale marktplaatsen en NFT-handel verlopen. Door digitale stukken grond of ruimte te kopen, krijgen galeries dus de kans hun bestaan te verlengen.
Ondertussen hebben kunstenaars, die meestal niet de technische achtergrond hebben die nodig is voor het maken en beheren van NFT’s, nu een gemakkelijke manier om dat te doen en hun kunst te tokeniseren en aan verzamelaars aan te bieden.
Wat de verzamelaars zelf betreft, het grootste voordeel voor hen is dat ze nu alle kunstwerken kunnen vinden die ze ooit wilden zien, allemaal netjes geplaatst in gemakkelijk toegankelijke galerijen.
Ook kunnen ze nu de kunst zien van makers uit de hele wereld, in plaats van alleen de plaatselijke, wat hun keuzemogelijkheden vergroot en hen in staat stelt kunst te vinden die het beste bij hun smaak en belangstelling past.
Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.
The post Analyse: Hoe zorgt ArtMeta ervoor dat kunstenaars en galeries hun kunstwerken op een revolutionaire manier kunnen tonen?
appeared first on crypto inzichten