Er was nog hoop dat India niet in zou gaan op het voorstel van een hoge crypto-belasting, maar het heeft niet geluisterd naar de kritiek vanuit de crypto-industrie. Het Aziatische land begint op 1 april met vermogensbelasting op winsten, met een misselijk percentage van 30%.
Onduidelijkheid van tafel?
Er was nog twijfel of het land zou luisteren naar een petitie, gestart door crypto liefhebbers. Volgens CoinDesk wordt er officieel niet meer ingegaan op deze ‘cry for help’. De belasting van 30% staat vast per 1 april, en daar komt nog een schepje bovenop vanaf 1 juli.
Dat laatste is de datum waarop Indiërs – buiten hun winst uit vermogen – 1% moeten betalen per transactie. Dit is in de begroting van 2022-23 besproken en wordt een TDS genoemd (Tax Deducted at Source). Zo’n percentage zou veel mensen kunnen weerhouden om meerdere transacties te doen.
Rajat Mittal, een belastingadviseur bij het Indiase Hooggerechtshof, beaamt dat. Hij zegt dat het moeilijker wordt – en misschien bijna onmogelijk – voor daghandelaren en de exchanges om activiteiten te ontplooien in India.
Felle tegenstand in het parlement
CoinDesk meldt dat meer dan 20 leden van het parlement fel reageerden op het wetsvoorstel. Deze leden vonden dat er gebrek was aan duidelijkheid over de definitie van crypto. Iemand zei zelfs dat cryptobelastingen “de industrie zullen afmaken”.
Minister van Financiën Nirmala Sitharaman – die het voorstel heeft ingediend – reageerde dat “er geen verwarrend signaal is. We zijn heel duidelijk geweest dat er overleg gaande is over de regulering of het helemaal verbieden.”
De ‘duidelijkheid’ sprong er in eerste instantie niet vanaf. Toen er voor de eerste keer een voorstel werd gedaan over crypto-belasting, zei Sitharaman het volgende: “De regulering gaat door een proces, maar ik wacht niet tot er regelgeving komt om mensen die winst maken te belasten. Mag dat?”
Crypto is toch geen gokken
Het land was ook nog aan het twijfelen om crypto in te schalen als gokken, maar dit is nu van de tafel. De functionarissen van de Goods and Service Tax (GST) uit India waren namelijk van mening dat crypto’s vergelijkbaar waren met gokken. Daardoor kon het zijn dat het nog minder belast werd, namelijk met 28%. Dit zou wat minder zijn dan de oorspronkelijke 30%.
Dit oorspronkelijke percentage is nu definitief. Ondanks dat velen zeggen dat dit percentage – in combinatie met de TDS – crypto zal doodmaken in India, is dit waar de cryptoliefhebbers in het land het mee doen.
The post India begint 1 april met 30% crypto belasting appeared first on BTC Direct | Nieuws.