India wil ‘alle private cryptocurrency’ verbieden

De Indiase regering werkt aan een wetsvoorstel om alle private cryptocurrencies te verbieden. Dit werd dinsdag onthuld in een voorlopig wetsvoorstel dat op de website van het Indiase parlement werd gepubliceerd. Maar deskundigen zijn verdeeld over hoe ver India’s ‘private cryptocurrencies’ verbod zal gaan

Wetsvoorstel om private cryptocurrency te verbieden

De Indiase regering kondigde deze week aan dat ze van plan is een nieuw wetsvoorstel in te dienen over de regulering van crypto en officiële digitale valuta. Dit wetsvoorstel zal op 29 november door het parlement worden besproken. Het is slechts een voorlopige versie en bepaalde “uitzonderingen” zullen worden toegestaan.

Het wetsvoorstel wil ‘alle private cryptocurrency’ verbieden. Er lijkt echter veel verwarring te bestaan over wat nu precies een “private cryptocurrency” is. Sommige gebruikers denken dat het gaat om cryptocurrencies zoals Monero of Zcash.

Naimish Sangyi, oprichter van crypton nieuws website CoinCrunch India, legde in een interview van 25 november op India Upfront uit dat volgens de definitie van de regering, private cryptocurrency zowat elke cryptocurrency die is zou kunnen betekenen. Hij zei:

“In het 2019 rapport van het Ministerie van Economische Zaken over cryptocurrency zeiden ze in principe dat alles wat niet-soeverein is een private cryptocurrency genoemd wordt. En volgens die logica betekent dit dat Bitcoin en Ethereum in die definitie vallen,” zei hij. Hij voegde hieraan toe dat “alles wat door de overheid wordt uitgegeven openbaar is en alles wat door particuliere spelers wordt uitgegeven privaat is.”

Het bewuste rapport uit 2019 adviseerde om “alle private cryptocurrency”, behalve elke cryptocurrency die door de overheid kan worden uitgegeven, in India te verbieden.

Maar Rohit Kundliwal, marketingmanager bij de Indiase crypto exchange WazirX, wees er gisteren in een LinkedIn post op dat crypto niet verboden kan worden, alleen gereguleerd. Hij liet verder weten dat er geen duidelijkheid is over wat een private cryptocurrency is.

Het artikel India wil ‘alle private cryptocurrency’ verbieden verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht