Na de introductie van hun door de overheid gesteunde crypto-beurs, begint Indonesië zich te ontwikkelen tot een opkomend crypto-centrum met als doel een voortrekkersrol te spelen in de wereld van Web3-technologie, aldus Indonesische blockchain- en metaverse-executives.
Bij de recente Blockchain Economy Summit in Dubai sprak Cointelegraph met Grace Sabandar, medeoprichter van het Indonesia Blockchain and Metaverse Center (IBMC), en Tuhu Nugraha, de directeur van het Indonesia Applied Digital Economy and Regulatory Network (IADERN). De leidinggevenden deelden inzichten over de stand van zaken met betrekking tot digitale activa, blockchain en de adoptie van metaverse in Indonesië.
Sabandar benadrukte dat de jeugd van het land een aanzienlijk deel van de bevolking van 270 miljoen uitmaakt, en deze demografie staat “open voor nieuwe technologie.” De functionaris wees er ook op dat het land een van ’s werelds grootste gebruikersgroepen heeft voor Web2 socialemediatoepassingen zoals Facebook en Instagram.
Hierdoor vertelde Sabandar dat het land klaar is om een van de leiders te zijn in de adoptie van Web3. “We willen de leider zijn, niet alleen de gebruiker van technologie, omdat nu, vanwege de decentralisatie, iedereen iets kan doen, iedereen iets kan creëren,” zei ze.
Sabandar benadrukte ook dat het IBMC heeft samengewerkt met verschillende sectoren, waaronder de overheid, particuliere sectorgemeenschappen, media en academische instellingen, om het land te informeren over Web3. Ze legde uit dat dit hun huiswerk is, mensen echt voorlichten over de voordelen van blockchain, over de transparantie, hoe slimme contracten hun bedrijven ten goede kunnen komen, wat decentralisatie is, dat soort zaken.
Intussen, Nugraha, die als adviseur voor de Indonesische overheid werkt op het gebied van onderzoek naar blockchain- en metaverse-technologieën, zei dat de benadering van de overheid ten opzichte van Web3-technologie zeer samenwerkend is.
In een interview vertelde de uitvoerende macht dat de Indonesische overheid samenwerkt met verschillende blockchain-georiënteerde verenigingen om te leren en blockchain-technologie-experimenten uit te voeren om de implicaties ervan in verschillende sectoren te begrijpen. “Ze willen dat de regulering innovatie stimuleert in plaats van alleen maar veel regels op te leggen,” lichtte hij toe.
Nugraha onthulde ook dat de Indonesische overheid van plan is proeven uit te voeren met het toepassen van blockchain-technologie in gebruiksscenario’s voor openbare dienstverlening. Volgens de leidinggevende zal de overheid het gebruik van op blockchain gebaseerde digitale certificaten voor eigendom van onroerend goed en competentiecertificaten voor de onderwijssector testen.
Nugraha onthulde verder dat de Indonesische overheid van plan is om proeven uit te voeren met het toepassen van blockchain-technologie in gebruiksscenario’s voor openbare dienstverlening. Volgens de functionaris zal de overheid het gebruik van op blockchain gebaseerde digitale certificaten voor eigendom van onroerend goed en competentiecertificaten voor de onderwijssector testen. Hij gelooft dat met de inherente kenmerken van blockchain, de technologie mogelijk kan helpen om certificaatfraude te bestrijden en de overheid te helpen de authenticiteit van verschillende soorten digitale certificaten te verifiëren aan de hand van on-chain data.
Het bericht Indonesië streeft naar een leidende positie in Web3-technologie verscheen eerst op CryptoBenelux.