Institutionele Bitcoin (BTC) adoptie komt op stoom: Klanten willen BTC, aldus Goldman Sachs COO

De vraag naar cryptocurrencies is aan het stijgen onder klanten van Goldman Sachs, de grote Amerikaanse investeringsbank. Dat meldt John Waldron, Chief Operating Officer van Goldman Sachs, aan persbureau Reuters op 10 maart.

Goldman Sachs onderzoekt hoe het aan de stijgende vraag van klanten die bitcoin (BTC) willen kopen kan voldoen, terwijl de bank zich aan de regelgeving houdt, zegt Waldron.

De coronapandemie veroorzaakte een explosie in de online verkoop en Waldron is van mening dat deze trend door zal zetten en ook tot een explosie zal leiden in het gebruik van digitale valuta.

Goldman Sachs kondigde onlangs aan dat het zijn handelsafdeling voor crypto heeft herstart en nu producten als bitcoin-futures aanbiedt. Dat heeft bijgedragen aan de stijgende vraag onder klanten van de bank.

Daarnaast meldt Reuters dat Goldman Sachs de mogelijkheid voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) onderzoekt alsmede een cryptocurrency opslagdienst. Waldron meldt dat de bank in gesprek is met toezichthouders hierover. Gisteren kwam nog naar buiten dat Grayscale Investments wellicht ook van plan is om een bitcoin-ETF te lanceren.

Onlangs hield Goldman Sachs een enquête onder zijn klanten waaruit bleek dat al 40% van investeerders zich gewaagd heeft aan crypto en 22% verwacht dat bitcoin boven de $100.000 zal stijgen in de komende 12 maanden.

The post Analyse: Institutionele Bitcoin (BTC) adoptie komt op stoom: Klanten willen BTC, aldus Goldman Sachs COO
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht